NOVA BRUKA KRISTIJANA ŠMITA: Evo kako "nemački turista" pravda sramnu rezoluciju o Srebrenici

Novosti online

13. 06. 2024. u 19:41

KRISTIJAN Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika otišao je korak dalje u svojim sramnim izjavama i potpaljivanjem vatre ispod famoznog "bosanskog lonca". Tako je ovog puta komentarisao sramnu rezoluciju o Srebrinici nazvavši je "pokretačkim faktorom u ozdravljenju i pomirenju".

НОВА БРУКА КРИСТИЈАНА ШМИТА: Ево како немачки туриста правда срамну резолуцију о Сребреници

Kristijan Šmit, Foto Tanjug

Naime, Šmit je danas razgovarao sa predstavnicima Organizacionog odbora za obeležavanje 11. jula i predstavnicima udruženja porodica žrtava o predstojećoj komemoraciji.

Kako pišu federalni mediji "o komemoraciji je razgovarano u svetlu usvojene Rezolucije UN-a kojom se ovaj dan proglašava međunarodnim danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici".

Tom prilikom Šmit je istakao da ova rezolucija nije politička alatka, već "izraz međunarodne posvećenosti čuvanju dostojanstva preživelih i sećanju na ubijene."

- Treba je posmatrati kao pokretački faktor u ozdravljenju i pomirenju. Negiranje zločina je neprihvatljivo - dodao je on.

Podsećamo, rezolucija o Srebrenici usvojena je 23. maja, sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 uzdržanih. Međutim ne sme se zaboraviti činjenica da više država nije podržalo sramnu rezoluciju, nego što jeste. 84 država je glasalo za, dok je onih koji nisu podržali rezoluciju - glasova protiv i uzdržanih bilo 87.

Foto: Printskrin

Veliki broj uzdržanih glasova može se smatrati uspehom srpske diplomatije i celog tima koji je tih dana boravio u Njujorku, predvođenog predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. To je i dokaz da Beograd raspolaže diplomatskim uticajem.

BONUS VIDEO: N1 I ALBANCI ZAJEDNO ŠIRE LAŽI PROTIV SRBIJE: Ovo je dokaz da Milica Nikolić govori istinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči