POGLEDAJTE: Minut i po zbog kojih nijedan medij u BiH nije smeo da prenese intervju koji je Vučić dao Avazu (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 06. 2024. u 09:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dao je nedavno intervju za Dnevni Avaz. Iako je česta tema u sarajevskim medijima, ovog puta niko iz BiH nije smeo da prenese njegove reči, naročito iz jednog dela intervjua u kojem je govorio o ekonomskom napretku Srbije i rastu prosečne plate u našoj zemlji.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Минут и по због којих ниједан медиј у БиХ није смео да пренесе интервју који је Вучић дао Авазу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Vučić je istakao da je kao i uvek, lako pobediti Srbiju na polju uvreda i laži, ali da je malo teže ako bismo se takmičili u ekonomiji i u boljem životu građana.

- Hajde da vam postavim pitanje jedno. Ja diktator, lud, sluga Putinov, kišobran snajperista, bolesnik, picousti, i ne znam ni šta sve... I nemam nikakav problem da sve to ponovim. Nema šta nisam čuo i video. Kako ja, odvratan, nikakav, glup, da vas podsetim 2014. postao predsednik Vlade, prosečna plata u Srbiji 329 evra. Prosečna plata u BiH 372 evra. A kolika je prosečna plata sad kod vas u celoj BiH? 655 evra. Jel tako? Za isti mesec ovde u Srbiji 828 evra. Pa vas samo pitam kako se to promenilo za 10 godina? - upitao je Vučić. 

- To su dve slike Srbije - prokomentarisao je novinar Avaza.

- To je nebo i zemlja. Mi smo zaostajali 15 posto u platama, a sada imamo 20 posto veće plate. Za samo 10 godina. A pri tome stopa javnog duga Srbije, koja je članica Evropstata, je ispod 50 posto. A u Evropi je 90 posto. Samo to hoću da vam kažem. A pri tome za sve to vreme smo izgradili više kilometara auto-puteva, još malo pa kao u Titovo vreme. 

- I ok je da sam ja sve takav, nemam nikakav problem, samo kako vi tako pametni niste uspeli u međuvremenu da napravite sve to mnogo bolje - rekao je Vučić.

Pogledajte ovaj deo intervjua na priloženom snimku: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!