SUD ODBIO TUŽBE OPOZICIJE NA VRAČARU: Podnosilac tužbe fantom sa lažnom adresom?!

Novosti online

15. 06. 2024. u 15:36

KAKO saznajemo, Viši sud u Beogradu sinoć je odbacio tužbe opozicione koalicije “Biramo Vračar” na izborne rezultate na tri biračka mesta.

СУД ОДБИО ТУЖБЕ ОПОЗИЦИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Подносилац тужбе фантом са лажном адресом?!

Foto: I. Marinković

Ovom odlukom izbori za skupštinu gradske opštine Vračar formalno su završeni i Srpska napredna stranka će formirati opštinsku vlast kao i u prethodna dva mandata.

Opoziciona koalicija Biramo Vračar podnela je tužbe Višem sudu u Beogradu na rezultate na tri biračka mesta. Izborna komisija gradske opštine Vračar odbacila je optužbe opozicije tvrdeći da su predstavnici opozicije u biračkim odborima na tim biračkim mestima potpisali sve zapisnike kao i da je novom prebrojavanju listića potvrđeno da se broj glasačkih listića u broj slaže u glas sa stanjem u zapisnicima.

Imali smo uvid u sudske presude i iz obrazloženja vidi se da su žalbe opozicione kolacije odbijene jer sud nije mogao da nađe predstavnika opozije koji je žalbu podneo!? Naime, kada je žalba predata sudu utvrđeno je da ima formalne nedostatke. Kako zakon nalaže u izbornim procesima takva tužba se ne odbacuje odmah već se daje tri sata podnosiocu liste da ispravi nedostatak.

Međutim, podnosilac žalbe i Miloš Pavlović u ime opozicione koalicije na Vračaru ne živi na adresi na kojoj je prijavljen i koju je naveo u žalbi. Kako podnosioca žalbe sud nije mogao da nađe a uvidom u registar je utvrđeno da je u tužbi naveo adresu na kojoj ne živi ona je odbijena iz proceduralnih razloga kao nepotpuna i neuredna.

Tako su i formalno završeni  izbori za skupštinu gradske opštine Vračar. Opozicija koja je u decembru prošle godine optuživala vlast za fantomske birače imala je čak devet “fantomskih kandidata” na svojoj listi a pokazalo se i da je podnosilac tužbe i prvi na njihovoj listi Miloš Pavlović “fantom” sa lažnom adresom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!