CILJ IM JE TEROR, DA NAPUSTIMO OGNJIŠTA: Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i Srpska lista osudili izivljavanje nad srpskim mladićima

D. Z.

16. 06. 2024. u 09:06

Iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom u Leposaviću još jedna je potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan – teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta.

ЦИЉ ИМ ЈЕ ТЕРОР, ДА НАПУСТИМО ОГЊИШТА: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и Српска листа осудили изивљавање над српским младићима

foto Kancelarija za KiM

Ničim izazvano nasilje specijalne policije je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja.

Ovo je sinoć saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković povodom maltretiranja srpskih mladića od strane tzv kosovskih specijalaca u Leposaviću u noći između petka i subote, kada su posle boravka na rođendanu pevali srpske pesme a zbog čega su ih „specijalci“ uhapsili“, prskali sprejem , odveli u policijsku stanicu i pisali im kaznu. Petković dodaje da ovaj strašni događaj u Leposaviću nije incident, već predominantna politika, i nije prekomerna upotreba sile, već svakodnevna matrica policijskog postupanje na severu Kosova i Metohije.

- Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece je Kurtijeva poruka mira i demokratije, ili je tako očigledno čitaju oni koji za ovakvo postupanje Prištinu žele da nagrade članstvom u međunarodnim organizacijama - opominje direktor Petković i dodaje da je krajnje je vrema da se pogleda istini u oči i prizna da je svaka podrška Kurtijevim šovinističkim akcijama saučesništvo u stvaranju tamnog vilajeta u srcu Evrope, gde je svaka logika poništena i svaka pozitivna vrednost prerasla u sopstvenu suprotnost.

Maltretiranje srpskih mladića osudila je i Srpska lista iz koje ističu da je terorisanje srpske dece od strane Kurtijevih parapolicijskih jedinica sramno, neprofesionalno, nedopustivo i neljudsko ponašanje koje izaziva najoštriju osudu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a koja bi morala da izazove reakciju i međunarodne zajednice koja se nedavno hvalila uspesima ovakavog kosovskog društva koje su, po sopstvenom priznanju, podržali u prethodnim godinama.

- Napadi na srpsku decu, uz upotrebu suzavca, pretnju oružjem i psiho-fizičko zlostavljanje je deo institucionalne represije režima u Prištini čiji je plan progon svega srpskog i sticanje jeftinih političkih poena kod albanskog stanovništva kojem osim mržnje prema Srbima Kurti ništa drugi nije pružio za tri godine - navode iz Srpske liste.

Iz SL zahtevaju od međunarodnih bezbednosnih snaga, da prestanu da budu nemi posmatrači zlostavljanja srpskog naroda i servis koji reaguje isključivo na pozive kosovskih institucija, već da se aktivno uključe u obezbeđivanju mira i sigurnosti svim građanima, pa i našem narodu na Kosovu i Metohiji čija se prava svakoga dana krše od strane režima u Prištini.

-Apsolutno je nedopustivo da se nad Srbima sprovodi represija bez ikakvog povoda, i nemo posmatra kako Srbi napuštaju svoja vekovna ognjišta. Isto tako očekujemo od međunarodnih predstavnika da se aktivnije uključe i vrše direktan nadzor nad radom kosovske policije koja sprovodi ogoljeno nasilje nad Srbima - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi