NOVO IŽIVLJAVANJE KURTIJEVIH POLICAJACA: Upali u srpske škole u Leposaviću, Srbi strepe da im ne podmetnu oružje

D. Z.

16. 06. 2024. u 13:30

NOVO iživljavanje i širenje straha Kurtijevih policajaca - prvo su u noći između petka i subotu maltretirali dva srpska mladića, a juče popodne upali su u dve škole u Leposaviću!

НОВО ИЖИВЉАВАЊЕ КУРТИЈЕВИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Упали у српске школе у Лепосавићу, Срби стрепе да им не подметну оружје

foto privatna arhiva

Naime, pripadnici policije tzv. Kosova upali su osnovnu školu i srednju školu „Nikola Tesla“, iako, prema rečima Slađana Radovića, direktora srednje škole koja broji više od tri stotine učenika, nisu imali nalog tužilaštva.

 -Upad se desio oko 16,30 sati i portir ih je pustio kako mu ne bi pravili probleme. Slikali su kotlarnicu i otišli su, a potom su upali i u osnovnu školu - priča za "Novosti" direktor Radović.

Radović pojašnjava da je upad policajaca smišljen sa namerom da uplaše i zastraše ne samo zaposlene, već i đake koji pohađaju ove škole i njihove roditelje. Dodaje da su ciljano došli pred završetak školske godine i početak upisa naredne, kako bi se što manje učenika upisalo u narednu školsku godinu.

- Razgovarao sam i sa kolegama koji su mišljenja da su pripadnici tzv. kosovske policije spremni na sve, pa i da podmetnu oružje u kotlarnici kako bi nas optužili da držimo navodno naoružanje u školi - zaključuje direktor Srednje škole u Leposaviću.

Radović je pozvao učenike i njihove roditelje da se ne plaše i da nastave da pohađaju ovu školu jer, kako je rekao, obrazovanje dece niko nema prava da im zabrani.

Podsetimo, prethodni napad na Srbe desio se u noći između petka i subote, kada su pripadnici tzv. kosovske policije maltretirali dva srpska mladića koji su se vraćali sa rođendanskog slavlja. Oni su ih priveli i pisali im kaaznu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)