NEMAJU ŠTA DA TRAŽE TU! Oglasio se Petković - Bez ikakvog naloga tzv. kosovska policija upala u srpske škole u Leposaviću i fotografisala

Novosti onlajn

16. 06. 2024. u 14:01

DIREKTOR Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je tzv. kosovska policija bez ikakvog naloga i objašnjenja juče upala u dve srpske škole u Leposaviću i nedozvoljeno fotografisala školske prostorije.

НЕМАЈУ ШТА ДА ТРАЖЕ ТУ! Огласио се Петковић - Без икаквог налога тзв. косовска полиција упала у српске школе у Лепосавићу и фотографисала

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

"U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, tzv. kosovska policija nema šta da traži!!!", naveo je Petković na društvenoj mreži X.

On je istakao da se upadom u škole u Leposaviću premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo obračunava sa srpskom decom, ukazujući još jedanput i na privođenje dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

"Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju "demokratskom procedurom"! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme - to je pravo lice Kurtijevog terora!", navodi danas Petković.

Petković je ranije izjavio da je "iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom" u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan - teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta. "Ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini, i ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja", rekao je Petković povodom privođenja dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)