LAŽNI EKOLOZI I LICEMERI: Ova dokumentacija pokazuje prava lica Zlatka Kokanovića i Ćute (FOTO)

Novosti online

19. 06. 2024. u 11:05

DA se tema ekologije u Srbiji, zapravo, zloupotrebljava kako bi se na njoj ostvarila lična korist ili se skupljali jeftini politički poeni, dokazuje dokumentacija koju su mediji objavili.

ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ И ЛИЦЕМЕРИ: Ова документација показује права лица Златка Кокановића и Ћуте (ФОТО)

Foto: Printskrin

Kako saznaje Informer, Zlatko Kokanović iz Saveza ekoloških organizacija Srbije pre nego što je postao "ekološki aktivista" pokušao je da svoje imanje u Gornjim Nedeljicama, na kom se nalazi kućerak, proda kompaniji Rio Tinto.

Kako se vidi i u dokumentu, još 2019. godine Kokanović je pregovarao o prodaji zemljišta.

Foto: Informer

Naime, Kokanović je potpisao saglasnost, zajedno sa svojim bratom Zvonkom, za prodaju imanja na kome se nalazi i jedan objekat. Kako su ti pregovori propali, s obzirom na to da rudnik nije planiran na delu gde braća Kokanović imaju posed, Zlatko je krenuo u opozicionu borbu!

Foto: Informer

Foto: Informer

Foto: Informer

Odjednom, Kokanović postaje ekolog i čini sve protiv iskopavanja litijuma, sa čime se, ako je sudeći prema dokumentaciji, slagao, ali je obrnuo ćurak kada je postalo jasno da od novca od Rio Tinta nema ništa.

Foto: Informer

Utom, u priči se pojavljuje vođa Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta. Iako ova dvojica aktera navodno nemaju nikakve veze jedan sa drugim, dokazi koje objavljujemo govore suprotno!

Foto: Informer

Nakon propalog plana da izvuče za sebe materijalnu korist od kompanije Rio Tinto, Kokanović pomenuto imanje, koje je planirao da proda, poklanja Ćuti, u čijem se vlasništvu nalazi i dan-danas.

Foto: Informer

Foto: Informer

Na tom imanju nalazi se i kućerak, koji je, prema dokumentaciji koju posedujemo, nelegalno izgrađen, odnosno bez potrebne dozvole, a u kome zajednički drže "ekološke i slobodarske tribine", dok se iza paravana prave da ne sarađuju.

Foto: Informer

Ako se analizira sve navedeno, postaje jasno da je na delu čisto licemerje skriveno pod plaštom navodne borbe za ekologiju.

Da je Kokanoviću, ali i Ćuti do ekologije stalo kao da lanjskog snega, dokazuje navedena dokumentacija.

Računica je jasna: da je Rio Tinto planirao rudnik na delu gde se nalazi Kokanovićevo imanje, on bi uzeo novac i od "ekološkog aktivizma" i opozicione borbe ne bi bilo ništa. Međutim, kako je taj plan pao u vodu, ponudio se Ćuti, koji je oberučke prihvatio poklon, i očigledno mu nije smetalo to što Kokanović, zapravo, samo traži ličnu dobit, a ekologija ga ne interesuje.

S tim u vezi očigledno, čim je Ćuta prihvatio pomenuti poklon i saradnju, jasno je da ni njega ne zanima životna sredina već da je cilj samo naneti štetu državi Srbiji i da od ekologije nema ni "e"!

Politikant i politikanstvo

Valja podsetiti i na to da je Zlatko Kokanović 2022. podneo zahtev da se kuće u Nedeljicama sruše:

– Zahtev za rušenje tih kuća podneli smo 24. januara, jer ovo liči na stratište, na ratište. Ovo je vid psihološkog rata koji se stalno vrši nad stanovništvom, nad nama, našom decom! – tvrdio je tada ovaj "ekolog".

Ipak, godinu dana kasnije, kada su objekti koji su u vlasništvu Rio Tinta počeli da se ruše, isti Kokanović je zakukao da on to, u stvari, ne želi:

– Ne želimo da se sruše, želimo da kuće ostanu ovakve kao podsetnik šta je aktuelna vlast dozvolila! – pokušao je da okrivi državno rukovodstvo Srbije, da bi nakon toga, samo nekoliko minuta kasnije, izgovorio: Zahtevamo da se kuće vrate u prvobitno stanje!

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru