UHAPŠEN SRBIN IZ ZVEČANA: Priveli ga sinoć na bistričkom punktu zbog događaja u maju prošle godine

Tanjug

20. 06. 2024. u 07:41

PRIPADNICI takozvane kosovske policije priveli su sinoć na bistričkom punktu Srbina iz Zvečana L. D. u vezi sa događajima u maju prošle godine ispred opštinske zgrade u Zvečanu, rekao je za Tanjug zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

УХАПШЕН СРБИН ИЗ ЗВЕЧАНА: Привели га синоћ на бистричком пункту због догађаја у мају прошле године

Foto: D. Zečević

Sinoć oko 19.15, "na magistralnom putu koji vodi ka Leposaviću privedena je jedna osoba srpske nacionalnosti zbog učešća u incidentima u Zvečanu u maju prošle godine", rekao je Eljšani. Dodao je da se privedena osoba nalazi na ispitivanju u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice.

- Po završetku ispitivanja, videćemo šta će tužilac da odluči. Hoće li ga pustiti ili ne. To je sada na njima - kazao je Veton Eljšani.

Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija 26. maja prošle godine nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

Pripadnici KFOR-a su 29. maja raspoređeni oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a posle neuspelih razgovora između političkih predstavnika Srba i oficira KFOR-a da specijalci napuste opštine, došlo je do sukoba građana i stranih vojnika. Povređeno je više od 50 Srba i 30 vojnika KFOR-a, a nakon toga uhapšena su osmorica Srba. Srbi koji su protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevali su da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

BONUS VIDEO:

SRAMNO! Pogledajte kakve su poruke slali učesnici “Mirdite” prethodnih godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije