SRBIJA NEMA PROBLEMA SA STRUJOM: Oglasila se predsednica Skupštine - Spremni smo da pomognemo svima u regionu ukoliko bude potrebe

Tanjug

22. 06. 2024. u 12:57

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je elektroenergetski sistem Srbije u potpunosti bezbedan i zahvalila svim nadležnima jer su uložili vanredne napore da do energetskog kolapsa u Srbiji ne dođe.

СРБИЈА НЕМА ПРОБЛЕМА СА СТРУЈОМ: Огласила се председница Скупштине - Спремни смо да помогнемо свима у региону уколико буде потребе

Foto: N.Živanović

- Drago mi je što smo mi tokom ovakve havarije u regionu pokazali ozbiljnost i odgovornost, jer je Srbija poslednjih godine ulagala mnogo da se ovakve stvari ne dese kod nas - rekla je Brnabić novinarima tokom obilaska radova na rekonstrukciji pozorišta "Boško Buha".

Ona je naglasila da je Srbija tu da u ovoj situaciji pomogne svima u regionu ukoliko bude bilo potrebe.

Foto: TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i delimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi delovi četiri države regiona. U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata.

BONUS VIDEO: Srbija jedina u regionu nije ostala bez struje: Ovaj video otkriva zašto je to tako!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO