ŠAPIĆ: Sledeće nedelje usvajanje budžeta grada za 2024. godinu

Tanjug

24. 06. 2024. u 15:35

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je veoma srećan što Beograd izlazi iz perioda privremenog upravljanja i da će već sledeće nedelje biti održana nova sednica Skupštine na kojoj će biti usvojen budžet grada za 2024. godinu.

ШАПИЋ: Следеће недеље усвајање буџета града за 2024. годину

Foto: D.Milovanović

- Fokusiran sam na ono sledeće što dolazi i velikim izazovima koji su pred nama, a posebno usvajanja budžeta, pre svega radi obezbeđivanja isplate po 20.000 dinara za roditelje školaraca u Beogradu - rekao je Šapić novinarima i dodao da se nada da će usvajanjem budžeta biti prevaziđeni aktuelni problemi tokom leta da bi, kako je rekao, što mirnije dočekali septembar.

On je poručio onim medijima koji su ga nazivali odlazećim gradonačelnikom da to slobodno mogu ponovo da rade, istakavši da, posle ovog četvorogodišnjeg mandata, nema više nameru da se bavi politikom.

- Nakon 18-19 godina u lokalnoj politici mislim da je dosta - rekao je Šapić.

Naglasio je da će se kao gradonačelnik posvetiti velikim stvarima i pokušati da iskoristi povoljan ekonomski trenutak u našoj zemlji, a pre svega projektima Ekspo 2027 i Beogradski metro.

- Nadam se da ćemo do 2030. imati metro - poručio je Šapić.

Foto: D.Milovanović

Na pitanje o Starom savskom mostu, gradonačelnik je rekao da će njegovo izmeštanje početi u septembru, a da se za početak radova na tunelu čeka bušilica koja je naručena za taj projekat.

- Verujem da će do kraja 2026. biti završen novi most i da će biti uspostavljen saobraćaj u jednoj cevi tunela između Ekonomskog fakulteta i Despota Stefana - rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o Generalštabu i Sajmu, Šapić je rekao da se tim projektima bavi Republika i dodao da je uveren da će oni biti rešeni u najboljem interesu Beograđana. Kako je rekao, Hala 1 Beogradskog sajma će ostati nedirnuta, dok će se ostale ukloniti. On smatra da aktuelni sajam ne zadovoljama potrebe Beograda, i da su sajmovi u svim evropskim gradovima van centra grada, kao što će to biti i sajam izgrađen u okviru Ekspa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd