VUČIĆ O TRIKOVIMA OPOZICIJE I NJENIH MEDIJA: Peskov je veliki intelektualac, njega je nemoguće prevariti tim igricama

Novosti online

24. 06. 2024. u 20:03

PREDSEDNIK Srbije, je tokom današnjeg obraćanja naciji gvoorio i o izjavama Dmitrija Peskova, o srpskoj municiji u Ukrajini, koji je naglasio da će o tome razgovarati sa srpskim prijateljima. Vučić je govorio i o tome kako se u domaćim medijima zbog toga sigla hajka.

ВУЧИЋ О ТРИКОВИМА ОПОЗИЦИЈЕ И ЊЕНИХ МЕДИЈА: Песков је велики интелектуалац, њега је немогуће преварити тим игрицама

Foto Tanjug

Predsednik je rekao da je ovo veoma važno pitanje, te da je bezbroj puta o tome pričao, ali i da želi da građanima Srbije ukaže na trikove kojima se služe različite strane službe, pojedini mediji i političari.

- Svakog dana sam optužen u svim regionalnim i u većini domaćih medija da sam Putinov pijun, potrčko, lutak, da ću po nalogu Putina da izazvoem rat uregionu... Da sve radim u dogovoru sa njima i tako dalje. I onda pročitaju, pa nije Vučić baš Ukrajini dao oružje, nego je prodao Španiji, Belgiji, Češkoj... Bog zna kome sve prodao oružje, a deo toga se pojavio u Ukrajini. Sad očekujete da će oni da kažu 'čestitamo, vidite poslušali su nas', a ne onda kažu pogledaj Putine šta ti je Vučić uradio. Nije cilj da mene napadne Peskov koji normalan i pametan čovek, racionalan, vrhunski intelektualac, i njega je nemoguće prevariti sa tim igricama. Zato nisam i reagovao. Juče se Bata Gašić uznemrio da izda saopštenje... Polako, smirite se. Ne morate na sve da odgovarate. Moje dete im glavna tema pet dana, pa nisam reč rekao... aj zaustavite se ljudi, polako. Za šta se pravdate tačno? Jer obezbeđujemo najnormalniji posao našoj namenskoj industriji... Mi smo sa Azerbejcanom potpisali ugovor, pa su nam i to zamerali. Pa s kim hoćete da potpišemo... Sa Kiprom? Pa kome hoćete da prodajemo? Kažete to se koristi u ratu... pa gde će da se koristi, na klizalištu za umetničko klizanje i delfinarijumu? Za šta se drugo koriste granate i rakete... Što ih proizvodimo. Sad je pomama i svi hoće. Lepo što hoće, jer mi sada možemo da razvijamo namensku industriju -rekao je Vučić.

Potom je pomenuo pokušaj ubacvanja GPS uređaja u granate i rakete preko pojedinih radnika, što rade i strani agenti, kako bi preko svojih tobože istraživačkih agencija dokazali gde mi i šta radimo, pa sad moramo da hapsimo naše ljudi koji mogu da izgube posao i slobodu, pojasnio je Vučić.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!