DUŽE VREME NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU: Patriotske igre Zlatka Kokanovića

Novosti online

26. 06. 2024. u 19:43

OD ranije je poznato da je jedan od osnivača udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović sklon nekontrolisanim izlivima nasilničkog ponašanja, te je tako, pored pretnji prolivanjem krvi svojim neistomišljenicima, krajem 2021. godine zapretio sekirom mirnim i nadasve patriotski nastrojenim meštanima Gornjih Nedeljica, koji su se okupili u znak protivljenja prisustvu jednog od vodećih promotera nezavisnosti tzv. Kosova, poslanice Evropskog parlamenta (EP) i izvestioca EP za KiM Viole fon Kramon, u njihovom mestu.

ДУЖЕ ВРЕМЕ НА СОРОШЕВОМ ПЛАТНОМ СПИСКУ: Патриотске игре Златка Кокановића

Foto: Printskrin

Da podsetimo, bilo je to u periodu kada je režim Aljbina Kurtija uveliko počeo da sprovodi teror i da puca na goloruke pripadnike srpske zajednice na KiM.

Da nije posredi samo slučajnost, već iskrena političko-ideološka orijentacija ukazuje i vremenska podudarnost najavljenog protesta protiv „Rio Tinta“ u Loznici, u organizaciji Kokanovića i njegovih istomišljenika, okupljenih u tzv. Savezu ekoloških organizacija Srbije (SEOS), sa održavanjem antisrpskog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, u izvedbi istaknutih eksponenata stranih (čitaj: zapadnih) interesa i kapitala, koji su se u javnosti naročito založili za priznavanje lažne „države Kosovo“, ali i za usvajanje Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN).

Na ovom mestu nije naodmet dodati i to da se Kokanović već duže vreme nalazi na platnom spisku „Fondacije za otvoreno društvo“ Džordža Soroša, poznate po finansiranju svih mogućih „obojenih“ revolucija širom sveta, pri čemu se, između ostalog, zalagao da se prošlogodišnja tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ instrumentalizuje za ostvarenje njegovih ličnih i ciljeva njegovih stranih mentora.

Takođe, valja pomenuti da se Kokanović uvezao i sa srodnim političkim organizacijama iz Bugarske, koje su poznate po isticanju lažne i tendenciozne teze o navodnom „ekološkom genocidu“ nad pripadnicima bugarske manjine u jugoistočnoj Srbiji, koje bugarski predstavnici u telima Evropske unije (EU) koriste za uslovljavanje evrointegracija naše zemlje.

Ako se uzme u obzir sve navedeno, ne treba da čudi da Kokanović i njegovi „zeleni saborci“ kod svih iskreno patriotski opredeljenih i mislećih građana Srbije izazivaju samo najdublji prezir i gnušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru