NASTAVLJA SE SUĐENJE U HAGU: U procesu protiv Tačija i ostalih svedočiće novi svedok

S.S.R.

01. 07. 2024. u 06:49

SUĐENjE nekadašnjim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom za zločine na Kosovu i Metohiji, sa sedištem u Hagu, nastavlja se danas u 10 časova, kada se u sudnici očekuje novi svedok.

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ У ХАГУ: У процесу против Тачија и осталих сведочиће нови сведок

Foto: Printskrin

Protekle nedelje svedočio je 73. svedoka tužilaštva Kurteš Fondaj, bivši vojnik tzv. OVK u operativnoj zoni Paštrik. On je govorio o ulozi štaba tzv. OVK od kojeg je primao naređenja i kojem je raportirao.  U sredu posle podne pristupio je 74. svedok tužilaštva, koji je svedočio pod pseudonimom W04846. 

Plan je da se ove nedelje radi do četvrtka. 

Optužnica u deset tačaka tereti "četvrku" za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva. Pripadnici tzv. OVK pod komandom optuženih počinili su ove zločine u 42 nelegalna pritvora tzv. OVK na Kosovu i u Albaniji nad približno 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 102 ubijeno, od marta 1998. do septembra 1999. Kao saučesnici, u optužnici su navedeni i oficiri tzv. OVK: Azem Sulja, Ljah Brahimaj, Fatmir Ljimaj, Sujelman Seljimi, Rustem Mustafa, Šukri Buja, Ljatif Gaši i Sabit Geci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDNOĆA I PROŠIRENE VENE: Uzroci, posledice i saveti stručnjaka