BRNABIĆ SUTRA SA PREDSEDNICOM BUNDESTAGA: Predsednica srpskog parlamenta nastavlja posetu Nemačkoj

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 07. 2024. u 21:10

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić nastavlja sutra zvaničnu posetu Berlinu, a sastaće se sa predsednicom nemačkog Bundestaga Berbelom Bas.

БРНАБИЋ СУТРА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ БУНДЕСТАГА: Председница српског парламента наставља посету Немачкој

Foto: TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Tokom prvog dana posete Brnabić je navela da je najviše bilo reči o političkim temama, evropskim integracijama Srbije, bilateralnim odnosima dve države, ocenjujući da su razgovori bili dobri.

Brnabić je navela i da postoje neslaganja po određenim političkim temama, ali da je važno da se razgovara.

Predsednica parlamenta je svoju posetu započela sastankom sa nemačkim privrednicima, a nastavila razgovorom sa predsedavajućim fondacije Konrad Adenauer.

Kako je kazala novinarima u Berlinu, njeni sagovornici u Nemačkoj su pohvalili Srbiju, njen ekonomski rast, razvoj i ocenili da je u tom smislu impresivno ono što mogu da vide u našoj zemlji.

Brnabić je rekla i da joj je drago što je u zvaničnoj parlamentarnoj delegaciji Srbije koja boravi u Nemačkoj prvi put neko od poslanika opozicije.

U delegaciji sa predsednicom parlamenta su i potpredsednice Skupštine Srbije Marina Raguš i Snežana Paunović, šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja, šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Milan Radin, poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Aleksandar Marković, poslanica Srpske napredne stranke Marija Zdravković, ali i opozicioni poslanik Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!