MINISTAR POPOVIĆ O NATPISIMA "NOVE": Zlonamerni tekstovi, Rusija duboko uvažava predsednika Vučića

Novosti online

05. 07. 2024. u 09:16

POVODOM natpisa u dnevnom listu „Nova“ vezanih za posetu zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacija Aleksandra Gruška, oglasio se ministar bez portfelja Nenad Popović.

МИНИСТАР ПОПОВИЋ О НАТПИСИМА НОВЕ: Злонамерни текстови, Русија дубоко уважава председника Вучића

Foto Tanjug

- Apsolutno su lažni navodi opozicionog lista Nova da predsednik Rusije Putin ne želi da se javi na pozive predsednika Vučića. Kao neko ko se u više Vlada Srbije bavio i bavim pitanjima saradnje Srbije i Rusije, svedok sam dubokog uvažavanja koje postoji u Rusiji prema predsedniku Vučiću, koji vodi istinski slobodnu i suverenističku politiku, braneći odlučno interese naše zemlje.

Želim da istaknem da niko nije doprineo jačanju odnosa Srbije i Rusije kao što je to učinio predsednik Vučić. Zaista samo krajnje zlonamerni tekstovi, kao što je ovaj o kojem govorimo, mogu da tvrde jednu nezamislivu stvar - da predsednik Putin, koji je svestan doprinosa predsednika Vučića, ne odgovori na njegov poziv.

Rusija je svesna teškog položaja Srbije, pre svega zbog činjenice da se na nju vrše ogromni pritisci da slepo sledi interese samo jednog dela sveta, i da time slomi svoju politiku. Ta politika je u ovim godinama od kada je na vlasti predsednik Vučić, donela ekonomski rast i razvoj, promenila Srbiju i pre svega doprinela boljem životu građana. Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji. Jedino iz Srbije, u Evropi, postoje direktni letovi za ruske gradove. Naši privrednici izvoze svoje proizvode na veliko rusko tržište. Jedino u Srbiji ne postoji rusofobija i mržnja prema velikom ruskom narodu koji nam je toliko puta u istoriji pomogao u teškim trenucima.

Kada bude od koristi za odnose Srbije i Rusije susret predsednika Vučića i predsednika Putina, budite uvereni da će se on desiti, na način koji će u svim svojim formama pokazati najviši nivo uvažavanja koji postoji prema predsedniku Vučiću - navodi se u saopštenju ministra Popovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)