OGROMAN POTENCIJAL SRBIJE ZA NOVA ULAGANJA: Vučić sa predsednicom EBRD o prioritetnim projektima i ulaganjima u okviru Ekspa 2027.

Tanjug

09. 07. 2024. u 11:19

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, reformskoj agendi i Planu rasta za ZB, kao i potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru Ekspa 2027, koja bi dodatno produbila saradnju EBRD i naše zemlje.

ОГРОМАН ПОТЕНЦИЈАЛ СРБИЈЕ ЗА НОВА УЛАГАЊА: Вучић са председницом ЕБРД о приоритетним пројектима и улагањима у оквиру Експа 2027.

Foto: Instagram

"Odličan sastanak sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso. Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede", objavio je Vučić na Instagramu posle sastanka.


 

Naveo je da su razgovarali o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja. Kaže da je važna tema razgovora bila i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

"Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru EXPO 2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je još jednom zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)