"NIKO NE SME DA IM SE SUPROTSTAVI" Brnabić: Opozicija predstavlja sebe kao elitu

Novosti onlajn

11. 07. 2024. u 10:59

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da opozicija predstavlja sebe kao neku vrstu elite i da zbog toga veliki deo društva ne sme da pohvali vlast ili da se složi sa nečim što vlast predloži.

НИКО НЕ СМЕ ДА ИМ СЕ СУПРОТСТАВИ Брнабић: Опозиција представља себе као елиту

Foto: Printscreen/TV pink

Brnabićeva je kazala da, kada pokušava da organizuje dijalog, recimo po pitanju rudarenja litijuma u Srbiji, ni oni stručnjaci koji u tome vide šansu ne smeju to javno da kažu, iz straha da će ih opozicija diskreditovati i optužiti ih da su lobisti.

- Imate neke profesore Rudarsko-geološkog fakulteta, Tehnološko-metalurškog, koji su rekli da to može da se izvodi u skladu sa najboljim ekološkim standardima, da Srbija od toga ima koristi, da ne postoji šteta za životnu sredinu, ili po životnu sredinu - rekla je Brnabićeva gostujući na televiziji Pink.

Navela je da "Šolakova i Đilasova Srbija" nema crvene linije i da kada protivnici vlasti kažu za 700.000 članova vladajuće stranke da su različiti od ljudske rase, ne oglašava se nijedno novinarsko udruženje niti Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

- Bilo ko ko nosi prefiks nezavisnog, ne sme ništa da im kaže i da im se suprotstavi - navela je predsednica parlamenta. Kako je kazala, četiri dana nakon upućivanja pretnji sinu šefa države Aleksandra Vučića Danilu, Srđan Škoro nije snosio nikakvu odgovornost.

- Mi moramo demokratski preko medija, javnom reči da se borimo, da kažemo nešto protiv toga. Mi ne smemo da se borimo da kažemo koliko je ovo nenormalno - zaključila je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO:

Direktorka N1 zvala Luksemburg da zabrani emisiju: Sergej Trifunović otkrio kako funkcioniše cenzura

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)