DA LI ĆE ZAPAD REAGOVATI NA IZJAVU BEĆIROVIĆA? Ovo je najgori, najprljaviji govor od 1995. do danas

Novosti online

11. 07. 2024. u 13:32

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Denis Bećirović u svom obraćanju iz Potočara danas je održao sraman govor koji je verovatno najgori i najprljaviji, najljigaviji govor od 1995. do danas.

ДА ЛИ ЋЕ ЗАПАД РЕАГОВАТИ НА ИЗЈАВУ БЕЋИРОВИЋА? Ово је најгори, најпрљавији говор од 1995. до данас

Foto: Printskrin/BHRT

Da li će Zapad, pravo je pitanje, reagovati na ove njegove izjave?

Jer Bećirović je na početku svog prljavog govora u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari probao da se opere da je "ljudska dužnost iskazati saosećanje s porodicama ubijenih koji će danas biti ukopani u mezarju kao i s porodicama svih žrtava genocida u i oko Srebrenice". 

Bećirović je rekao da posebno poštovanje treba iskazati majkama Srebrenice.

- One su istinske heroine našeg vremena. Njihova hrabrost i nepokolebljiv duh služe kao inspiracija svima nama. Njihova borba za istinu i pravdu nas podseća na važnost individualnog delovanja u borbi protiv zla i nepravde. Snaga heroina Srebrenice i Podrinja nas podseća da je čak i u najmračnijim trenucima ljubav jača od mržnje, a istina od laži - rekao je Bećirović.

Bećirović je podsetio da je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena sramna rezolucija o Međunarodnom danu sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici i da se prvi put komemoracija žrtvama genocida obeležava s usvojenom rezolucijom.

Uporno je, na najgnusniji mogući način, insistirao u svom prljavom govoru na tome da će 11. jul biti dan obeležavanja "genocida u Srebrenici".

Bećirović je potom u skandaloznom i najgnusnijem govoru Srbe optužio za sve, bukvalno je pozvao u lov na Srbe i govorio da Srbi spremaju agresiju bez ijednog dokaza!

- Mir ugrožava režim u Beogradu. To je politika koja i na primeru Rezolucije poraz pokušava pretvoriti u pobedu. Sudovi UN su presudili da je počinjen genocid nad Bošnjacima kao i UZP protiv države BiH. Uprkos ovim presudama organi BiH entiteta RS prete državi BiH. Zato je za nas u BiH važno da odgovorimo na pitanja postoje li sličnosti stanja početkom 1992. i ovog danas. Samo nas države i državne institucije mogu spasiti opasnosti - kazao je Bećirović i tako neosnovano optužio Srbiju da sprema rat i tako je označio kao agresora!

Na govor Bećirovića reagovao je potpredsednik Vlade Republike Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin. Njegov govor možete pročitati klikom OVDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića