"SRAMOTNO I NEPRIMERENO": Dodik jasan - Bećirović je svojim govorom potvrdio da je Srebrenica politička platforma

Novosti online

11. 07. 2024. u 17:09

GOVOR predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima još jednom potvrđuje da mržnja prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj ne prestaje, čak ni u danima koji svakom pristojnom čoveku služe za pomen žrtvama, istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

СРАМОТНО И НЕПРИМЕРЕНО: Додик јасан - Бећировић је својим говором потврдио да је Сребреница политичка платформа

Foto: AP Photo/Armin Durgut

- Ovo je još jedan dokaz da važni delovi političkog Sarajeva jednostavno ne mogu izaći iz rata i krenuti naprid na normalan, diplomatski i civilizovan način. Sramotno je i neprimereno u Potočarima optuživati predsednika Srbije za bilo šta jer je on, za razliku od Bećirovića, koji nikada nije posetio Bratunac, posetio Potočare i tom prilikom zamalo bio ubijen, a da niko za to nije odgovarao - istakao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Dodik je dodao da je ponosan na svakog političkog činioca i javnog funkcionera iz Republike Srpske, jer su svojim držanjem i poštovanjem pokazali istinu o tome da je srpski narod spreman da poštuje i uvaži suzu svake majke.

- Bećirović je samo još jednom potvrdio celom srpskom narodu nameru da iskoristi baš svaku priliku za laži o Srbima s ciljem da se nama kao narodu ospori pravo na postojanje, jezik, identitet, kulturu i razvoj. Da njegova sramota bude još veća, učinio je to pred članom Vlade Srbije, njegovim sunarodnikom i potvrdom toga da tamo gde postoji autonomija političke volje i dobra volja ljudi Srbi i Bošnjaci zajedno mogu raditi velike stvari - dodao je Dodik.

Poručio je da Srbi imaju samo jednu istoriju.

- Shvatite već jednom, činjenica je da mi Srbi jasno kažemo da smo, bez obzira na granice, jedan politički narod. Shvatite da imamo jednu Crkvu i jednu veru. Shvatite i da imamo jednu istoriju i da smo uvek bili i da ćemo zauvek biti samo Srbi bez ikakvih prefiksa koje bi voleli u Sarajevu i pojedinim ambasadama - napominje Dodik.

Dodik navodi da je Bećirović potvrdio je još jednu činjenicu - Srebrenica je iznad svega politička platforma.

- I bez obzira na to što je čitav svet prepoznao da je to tako, neće prestati upotreba laži o Srebrenici protiv Srba, Srbije i Republike Srpske. Kako vreme odmiče, najveće žrtve tih laži i te platforme biće Bošnjaci u BiH. U mržnju uterani, isključivošću vođeni, izgubiće previše vremena i šansi. Niti je BiH samo bošnjačka, niti je rat samo Srebrenica - dodaje Dodik.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)