KRASNIĆIJU SKINULI KRAVATU, ALI NE ZBOG CRNIH ORLOVA NA NJOJ: Čuvari u Hagu proveravali da li je bezbedno da je nosi u sudnici

S.S.R.

12. 07. 2024. u 16:57

PRED Specijalizovanim sudom u Hagu tokom ove nedelje, u procesu protiv "Tačija i ostalih" koji se terete za ratne i zločine protiv čovečnosti, tema je bila i kravata jednog od optuženih, Jakupa Krasnićija. On je u sudnicu hteo da uđe noseći crvenu kravatu sa crnim orlovima, nacionalnim simbolom Albanije, ali su mu je čuvari oduzeli.

КРАСНИЋИЈУ СКИНУЛИ КРАВАТУ, АЛИ НЕ ЗБОГ ЦРНИХ ОРЛОВА НА ЊОЈ: Чувари у Хагу проверавали да ли је безбедно да је носи у судници

Foto: Printskrin

Iz Ministarstva pravde lažne države su se odmah pobunili da se Krasnićiju vrati kravata sa "nacionalnim obeležjima", a šta je zapravo bio razlog oduzimanja ovog aksesoara, objasnio je portparol suda Majkl Dojl: 

- Pre početka zasedanja 8. jula, službenici obezbeđenja Specijalizovanih veća zamolili su Krasnićija da skine kravatu i poslali upit upravniku pritvorske jedinice o tome da li se na dati slučaj primenjuju pravila o pritvoru kojima se zabranjuje nošenje određenih odevnih predmeta.  Upravnik pritvorske jedinice je potvrdio da Krasnići sme da nosi tu kravatu, te mu je ona vraćena istog dana. 

To znači da mu kravata nije skinuta jer su na njoj "crne ptice", već da bi se proverilo da li iz bezbednosnih razloga sme da je ima u sudnici. 

Inače, pravilo je da se nikakva obeležja ne unose u sudnice. 

Nekadašnji lideri tzv. OVK. Hašim Tači, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i Kadri Veselji terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva nad Srbima, Romima i nelojalnim Albancima u logorima na KiM i severu Albanije. Suđenje se nastavlja u ponedeljak, 15. jula. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!