VULIN ODGOVORIO BEĆIROVIĆU: Ni sve laži koje je izrekao o Srbiji i Vučiću neće nas naterati da izjednačimo Bećirovićev režim i Bošnjake

Novosti online

12. 07. 2024. u 18:28

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin prokomentarisao je ponovne laži i napade Denisa Bećirovića na predsednika Srbije i Srbiju.

ВУЛИН ОДГОВОРИО БЕЋИРОВИЋУ: Ни све лажи које је изрекао о Србији и Вучићу неће нас натерати да изједначимо Бећировићев режим и Бошњаке

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Nije Srbija nastala 1995. već BiH, i nije Srbija nastala kao posledica građanskog rata već BiH, i nije BiH garant postojanja Srbije već je Srbija garant postojanja dejtonske BiH i samo dejtonske i ni jedne druge. I da u Dejtonu nije priznato postojanje RS ne bi bilo ni BiH. Da je Bećiroviću do poštovanja Ustava BiH ne bi ni bilo rezolucije o Srebrenici jer bi se poštovalo to što predsedništvo BiH nema jedinstven stav - izjavio je Vulin.

- Žao mi je što moram da branim Ustav BiH od člana Predsedništva BiH ali ko je slušao Bećirovićevo ratno huškanje zna da je odbrana potrebna. Svesrpska deklaracija nije nikakav velikodržavni projekat kao recimo turkijanski skup predsednika Erdogana ali jeste izraz srpskog jedinstva kao i zabrinutosti da će se dejtonski poredak srušiti delovanjem onih koji bi da ponište RS i naruše mir. I da bude jasno, ni sve laži koje je Bećirović izrekao o Srbiji i Aleksandru Vučiću neće nas naterati da izjednačimo Bećirovićev režim i Bošnjake - poručio je Vulin.

BONUS VIDEO: SRAMOTA: Opozioni mediji ujedinjeno žigosali Srbe kao genocidan narod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije