VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM EGIPTA: Sporazum o slobodnoj trgovini omogućiće nam da brže razvijamo trgovinske odnose (FOTO)

Novosti onlajn

13. 07. 2024. u 13:27

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdel Fatahom al Sisijem nakon plenarnog sastanka delegacija Republike Srbije i Arapske Republike Egipat i potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i niza bilateralnih dokumenata.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ЕГИПТА: Споразум о слободној трговини омогућиће нам да брже развијамо трговинске односе (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Zahvaljujem Vam, dragi prijatelju @alsisiofficial, na izuzetnom gostoprimstvu i veliko hvala na tome što smo danas potpisali veliki broj sporazuma, koji će ojačati trgovinsku i saradnju u brojnim oblastima, a očekujem da ćemo još više sarađivati u narednom periodu.

Sporazum o slobodnoj trgovini omogućiće nam da brže razvijamo trgovinske odnose, kao i saradnju između naših industrija, a u budućnosti će Srbija i Egipat postići još mnogo više nego do sada.

Saglasili smo se oko brojnih pitanja, a posebno o tome da je mir neophodan i da je mir najvažniji.

Razgovarali smo o svim geopolitičkim pitanjima i svim konkretnim vidovima saradnje - od poljoprivrede do vojno-tehničke saradnje.

Izražavam posebno poštovanje i divljenje prema predsedniku Al Sisiju, koji bez obzira na krizu u svom okruženju, uspeva da gradi i vodi svoju zemlju putem napretka. Želeo bih da i moja Srbija tako napreduje, a nadam se, poštovani predsedniče @alsisiofficial, da ćete ponovo biti gost u našoj Srbiji.

Neka živi prijateljstvo između Egipta i Srbije - naveo je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)