LICEMERNI ĐILAS: Pričao da je litijum razvojna šansa Srbije i da ne treba odustati od njega, a sada potpuno "okrenuo ploču"

Novosti online

15. 07. 2024. u 09:47

PREDSEDNIK Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da litijum nije srpska nafta, niti to može biti, iako je ranije više puta govorio kako ne treba odustati od iskopavanja litijuma i nazivao ga je "našom najvećom razvojnom šansom"

ЛИЦЕМЕРНИ ЂИЛАС: Причао да је литијум развојна шанса Србије и да не треба одустати од њега, а сада потпуно окренуо плочу

Foto: Igor Marinković

On je u emisiji „Bez cenzure“ na zrenjaninskoj KTV, objasnio da mu nije jasno „kakav mozak može da izgovori tako nešto“, saopštila je danas SSP.

- Zemlje koje imaju naftu, vade je uglavnom u pustinjama ili kao Norvežani u moru, desetinama kilometara od obale. I države su uglavnom i vlasnici tog bogatstva, a ne neki Rio Tinto. A naftne kompanije koje se bave izvlačenjem nafte plaćaju ogroman porez. Recimo, u Norveškoj, naftna kompanija plaća 72 odsto porez. A kod nas pet odsto. Zato, nemojte da pričate bajke - poručio je Đilas.

Predsednik SSP je istakao i da vlast samo proizvodi probleme, ne rešava ih, da se iz tih novih problema dolazi u situaciju da je politička kriza, kao i ekonomska, sve dublja, a to će na kraju dovesti do izbora i pre roka.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je ranije da „ne treba odustati od iskopavanja litijuma”, kao i da je to „naša razvojna šansa”.

Đilas je na pitanje da prokomentariše izjavu iz 2017. godine o litijumu kao razvojnoj šansi za Srbiju, odgovorio:

- Ja i dalje mislim da će jednog dana litijum biti šansa za Srbiju, kao što će biti šansa za Nemačku i za mnoge druge države koje imaju jadarit, kada i ukoliko se usavrši način eksploatacije koji neće ugroziti životnu sredinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!