NASRNUO NA NJIH I GAĐAO IH: Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, Albanac napao srpske novinare

D. Z.

15. 07. 2024. u 12:36

NA glavnom gradskom mostu na Ibru koji razdvaja srpski severni i albanski južni deo Kosovske Mitrovice Albanac u alkoholisanom stanju fizički je nasrnuo i pivskom flašom gađao novinarku "Politike" Biljanu Radomirović i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva", koji su na mostu bili na zadatku.

НАСРНУО НА ЊИХ И ГАЂАО ИХ: На главном мосту на Ибру у Косовској Митровици, Албанац напао српске новинаре

foto d.z.

Novinarka Radomirović je zadobila lakše telesne povrede u vidu posekotine na listu na nozi, ali je brzom intervencijom italijanskih karabinijera koji su se nalazili na samom mostu i nekoliko metara od mesta incidenta povreda sanirana.

Kako je "Novostima" ispričala novinarka Radomirović, Albanac koji je prethodno galamio krenuo je k njima i samo su čuli prasak na betonskoj barijeri gde se razbila pivska flaša.

Komadi stakla koji su prštali na sve strane povredili su je u predelu leve noge, koja je počela da krvari.

Novinar Vlašković je ostao nepovređen, a iako nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, na insistiranje italijanskih karabinijera, policija je ubrzo stigla, kao i vozilo hitne službe Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, koji su ponovo sanirali povredu na Biljaninoj nozi.

Inače, Albanac koji je izazvao incident otišao je u južni deo grada, a čitav most između južnog i severnog dela grada na kojem neprestano dežuraju italijanski vojnici iz sastava KFOR-a je pod video-nadzorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet