LICEMERJE ZLATKA KOKANOVIĆA: Napada Nemce zbog litijuma, a sekirom brani Violu fon Kramon koja se zalaže za nezavisno Kosovo!

Novosti online

15. 07. 2024. u 13:57

ZLATKO Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar" je danas izjavio da nemački kancelar Olaf Šolc i predsednica Evropske komisije Urusla Fon der Lajen nisu dobrodošli u Srbiji, ako je povod za njihov dolazak eksploatacija mineralnih resursa i realizacija projekta "Jadar".

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗЛАТКА КОКАНОВИЋА: Напада Немце због литијума, а секиром брани Виолу фон Крамон која се залаже за независно Косово!

Foto: Novosti

Koliko je licemerna izjava Kokanovića pokazuje i to da mu Nemica Viola fon Kramon nije smetala kada ju je sekirom branio u Nedeljicama.

Ona ista Viola fon Kramon koja se zalaže za nezavisno Kosovo i ona koja je podržala  rezoluciju o Srebrenici je dobra jer brani Kokanovićeve interese. Ali zato drugi Nemci nisu dobri.

Kokanović je agenciji Beta kazao da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao upamćen kao „najveći izdajnik srpskog naroda“ ukoliko bi dozvolio realizaciju projekta „Jadar“ i eksploataciju ostalih mineralnih resursa u Srbiji.

- Šolc i Fon der Lajen imaju u Nemačkoj tri puta veća nalazišta litijuma koja su jednostavnija za eksploataciju, iz termalnih voda i bez jalovine. Napad na srpski litijum je bukvalno treći pokušaj rata. Znamo kako su se Nemci ponašali prema Srbima i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, a u ovom trećem ratu bi nas dokusurili jer bi više od dva miliona ljudi bilo prinuđeno da se zbog ekološke katastrofe iseli iz Zapadne Srbije i drugih delova gde se planira iskopavanje litijuma - smatra Kokanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima