KALENDAR LAŽI DRAGANA ĐILASA: Ovako je njegova vlast dovela Rio Tinto u Srbiju i godinama im davala dozvole za litijum! (VIDEO)

Novosti online

17. 07. 2024. u 08:44

PREDSEDNIK Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas više puta je izjavljivao kako nije istina da je Demokratska stranka izdala dozvolu Rio Tintu.

КАЛЕНДАР ЛАЖИ ДРАГАНА ЂИЛАСА: Овако је његова власт довела Рио Тинто у Србију и годинама им давала дозволе за литијум! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Juče je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić razobličila njegove laži pokazujući da je upravo Demokratska stranka, dok je bila na vlasti, bila ta koja je firmi Rio Tinto davala sve dozvole. 

Firma Rio Tinto u Srbiji osniva kompaniju 2001, a 2004. godine dobija dozvolu za istraživanje u Loznici. Zakon o rudarstvu menja se 2006. godine tako da samo kompanija koja ima dozvolu za istraživanje može da dobije dozvolu za eksploataciju (Rio Tinto). Za sve to vreme, u vrhu države se nalazi upravo Demokratska stranka sa Borisom Tadićem kao predsednikom i Draganom Đilasom kao direktorom Narodne kancelarije predsednika.

Demokratska stranka je 2008. godine odobrila dodatna istraživanja Rio Tintu, a 2012. ova firma dobija rešenje za bušotine većeg obima. Više je nego očigledno da su Demokratska stranka i Dragan Đilas doveli Rio Tinto u Srbiju i davali im sve što su hteli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)