ZAPAMTITE OVAJ TEKST I NASLOV OVE KOLUMNE: Sramne izjave Draže Petrovića - Na isti način pisao je i o Đinđiću (FOTO)

Novosti online

18. 07. 2024. u 10:34

KOLUMNISTA Dragoljub Draža Petrović objavio je tekst sa naslovom "Atentator na samog sebe"

ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ ТЕКСТ И НАСЛОВ ОВЕ КОЛУМНЕ: Срамне изјаве Драже Петровића - На исти начин писао је и о Ђинђићу (ФОТО)

Foto: Printskrin

Kolumna nosi naslov "Atentator na samog sebe", što se odnosi na Vučića, a u kojoj je Petrović prvo govorio o Mišu Kovaču koji je pokušao da se ubije.

On potom u priču uvodi Trampa, a atentat ismeva i sarkastično ga povezuje sa predsednikom Vučićem, navodeći da je namera atentatora zapravo bila da pogodi srpskog predsednika.

- I kada je pre neki dan atentator pucao na Donalda Trampa, Ivica Dačić je bio ubeđen da je onaj atentator pucao u Trampa da zavara svoje prave namere i pravi cilj. Samo ga je okrznuo po uhu, jer mu nije ni bila namera da pogodi Trampa, već je sa krova fabričke hale u Batleru, Pensilvanija, ciljao jednog čoveka u Srbiji. I kada je odjeknula vest o atentatu, Dačić je pozvao predsednika Srbije i rekao mu: „Aleksandre, tebe su ubili!“ – Hvala, Ivice, na obaveštenju – zahvalio se predsednik i otišao na otvaranje neke fabrike ili pak vojne vežbe, ko bi ga znao. - napisao je Petrović.

On dalje nastavlja u istom maniru, te ismeva reakcije državnog vrha i političara koji su osudili svakodnevne pokušaje dehumanizacije srpskog predsednika koje mogu da dovedu do istog scenarija.

Petrović potom pominje Zorana Đinđića i prvi atentat na njega, a da pritom "zaboravlja" svoj tekst od 1. jula 2007. godine kada je u Kuriru napisao rečenicu:

- Najveći inspirator ubistva Zorana Đinđića bio je – Zoran Đinđić.

Uzimajući u obzir današnji naslov kolumne "Atentator na samoga sebe" i pomenutu rečenicu iz 2007. godine, ostaje samo da se dobro zapamte sadašnja i nekadašnja kolumna.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!