"NAPADI NA RS NIKADA NISU PRESTALI" Vulin: Ne mogu je ukinuti, zato je moraju podriti i uništiti iznutra

Novosti online

18. 07. 2024. u 13:12

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin prokomentarisao je nove pretnje iz BiH.

НАПАДИ НА РС НИКАДА НИСУ ПРЕСТАЛИ Вулин: Не могу је укинути, зато је морају подрити и уништити изнутра

Foto: Tanjug

- Napadi na Republiku Srpsku nikada nisu prestali. Sva borba jeste da se poništi Dejtonski sporazum. Od prvog dana kada je Dejtonski sporazum stupio na snagu i kada se videlo da će Srbi čvrsto držati do Republike Srpske krenuo je napad. Republiku Srpsku ne možete ukinuti, zato je morate podriti i uništiti iznutra. Sada je meta predsednik Dodik. Nisu sigurni da li mogu da ga uhapse jer se plaše reakcije Srbije i plaše se reakcije srpskog naroda, ali ajde da vidimo da li nekim suđenjima možemo da Dodika izbacimo iz političkog života, da mu zabranimo da se bavi politikom. Narod glasa za njega, ne možemo da ga pobedimo na izborima pa hajde da ga uklonimo, eto rešenja, naći ćemo nekog poslušnog. Isto što rade predsedniku Vučiću - izjavio je Vulin u jutarnjem programu televizije Prva, upitan da prokomentariše pretnje iz BiH, kao i da li je krenuo napad na Republiku Srpsku.

Vulin je podsetio da Republika Srpska nije nastala u Dejtonu već je nastala borbom srpskog naroda da opstane, da mu se ne ponovi jasenovački genocid i da groblja u Bratuncu ne budu svuda po Republici Srpskoj.

- Zahvaljujući tome što je Republika Srpska nastala potpisan je Dejton. Nema BiH bez Dejtona, a ne bi bilo Dejtona bez Republike Srpske. Poništavanjem Republike Srpske vi poništavate BiH. Oni koji navodno najviše vole BiH najaktivnije rade protiv BiH pokušavajući da unište Republiku Srpsku. Jedine funkcionere Republike Srpske koje nisu napadali i vreme kada nije napadana RS jesu oni koji su potpisivali da se Srpska odriče jednog po jednog svog ovlašćenja i oni koji su prihvatili da im se nametnu Bonska ovlašćenja po kojima visoki predstavnik može da radi šta hoće. Samo su tad bili dobri i samo je tad bila dobra Republika Srpska.

- RS je trajala više nego što je trajala Kraljevina Jugoslavija, to je država ne u strogo pravnom smislu već u svesti Srba koji žive u Republici Srpskoj, oni Srpsku doživljavaju kao svoju državu i tako se odnose prema njoj. Ne možete je ukinuti, prošlo je previše vremena. Zato je morate podriti i uništiti iznutra. Otuda tolika hajka na Republiku Srpsku jer suštinski problem sa politikom zapada koji mi imamo jeste što svaka politika zapada uvek Republiku Srpsku, Srbiju, takozvani srpski faktor doživljava kao remetilački faktor na Balkanu i nikada ne polaze od toga da vide šta su srpski interesi pa da vidimo da li možemo da se složimo sa njima, nego apriori Srbe treba poništiti - istakao je potpredsednik Vulin.

- I nije to samo Bećirović, nije to samo iz BiH, vi vidite da u istom trenutku imate identične napade koji uvek krenu iz istih medija i od istih političara i u BiH i na prostoru naše južne pokrajine, mislim na Kurtija i ostale, na deo antisrpskih političara u Crnoj Gori i naravno u Hrvatskoj. Ali uvek u istom trenutku i uvek zajedno - zaključio je potpredsednik Vlade RS Vulin.

BONUS VIDEO: CRNO NA BELO! Ovo su ugovori koji dokazuju da je Đilasova i Tadićeva vlast dovela Rio Tinto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!