"OVO JE ZAJEDNIČKI PODUHVAT" Šolc: Moramo zajedno da težimo najvećim ekološkim standardima

Novosti online

19. 07. 2024. u 12:30

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je da je Nemačka u svojim zakonima formulisala visoke zahteve kada je reč o zaštiti životne sredine i biodiverziteta, kao i da oni imaju veliko znanje u oblasti rudarstva.

ОВО ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ПОДУХВАТ Шолц: Морамо заједно да тежимо највећим еколошким стандардима

Foto: Tanjug

- Formulisali smo zakone o zaštiti životne sredine, da ostanemo jaka industrijska zemlja, ali i da 2045. poslujemo na klimatski neutralan način. Imamo mnogo industrijskih procesa, a iz rudarstva smo stekli dosta iskustva i znanja koje primenjujemo za zaštitu životne sredine. Ovo što radimo ovde traži isto postupanje koje se sprovodi kao i u Nemačkoj. Moramo svi zajedno uspeti u tome u našim zemljama, da težimo najvećim ekološkim standardima. Na taj način ćemo podići standarde širom sveta - rekao je Šolc i dodao da će projekat napredovati ukoliko se bude sprovodio sa principima ekologije i dodaje da će se uvek na to vraćati, a takođe je kazao da to isto očekuje i od kompanija.

- Stavićemo na raspolaganje znanje koje posedujemo kako bi projekat bio uspešan. Pričamo sam i kompanijama koje imaju svoje interese. Stvorene su strukture menadžmenta gde se kontrolišu standardi. Ovo je zajednički poduhvat gde rade svi akteri - izjavio je Šolc, posle Samita o kritičnim sirovinama u Palati Srbije.

BONUS VIDEO: Sastanak predsednika Vučića sa Šolcom i Šefčovičem u "Palati Srbija"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)