ŠOLC ZAVRŠIO POSETU SRBIJI: Ispratio ga premijer Vučević

Tanjug

19. 07. 2024. u 13:05

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc završio je danas posetu Srbiji, a na aerodromu ga je ispratio premijer Srbije Miloš Vučević.

ШОЛЦ ЗАВРШИО ПОСЕТУ СРБИЈИ: Испратио га премијер Вучевић

Foto: Instagram/ milosvucevic

- Istorijska poseta Srbiji nemačkog kancelara Olafa Šolca, okončana je na aerodromu Nikola Tesla, sa kog sam ispratio našeg važnog gosta. Ova poseta, potpisana dokumenta i razmenjena mišljenja na današnjim sastancima, osnov su za srpski skok u budućnost. Prilike stvaraju hrabri. Zahvaljujući radu i sposobnostima predsednika Vučića, mi kao društvo imamo istorijsku šansu da napravimo veliki iskorak i dodatno razvijemo našu zemlju. Budite uvereni, ovu istorijsku priliku nećemo propustiti - objavio je premijer Vučević na svom Instagram nalogu.

Šolc je sa delegacijom doputovao je sinoć u posetu Beogradu,gde ga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nemački kancelar je tokom posete Srbiji sa predsednikom Srbije razgovarao o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije.

Takođe, Šolc je prisustvoivao i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama i Pismu o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac.

Nakon potpisivanja on je najavio da je projekat "Jadar" dobar za Srbiju i za ekonomsku perspektivu razvoja, ne samo za Srbiju već i za ceo region, ističući da će se poštovati najviši standardi kada je reč o zaštiti životne sredine, kao i da će  sporazum između Evropske komisije i Srbije jačati saradnju u snabdevanju sirovinama.

- Evropska komisija i Srbija su upravo potpisali važan sporazum koji će jačati našu saradnju u snabdevanju sirovinama. Drugi su takođe sklopili sporazum koji se bavi ovim razvojem - kompanije koje će biti uključene u to, kao i finansijske institucije - rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare u Palati Srbija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da je reč o važnom evropskom projektu, navodeći da je neophodno da Evropa ostane suverena u svetu koji se menja i ne bude zavisna od drugih, zbog čega treba da se otkriju novi izvori sirovina.

BONUS VIDEO: Sastanak predsednika Vučića sa Šolcom i Šefčovičem u "Palati Srbija"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev