GARANTUJEM DA ĆU DOVESTI PROIZVOĐAČE AUTOMOBILA Vučić: Mi smo ti koji donose odluku

Милица Шкорић
Milica Škorić

19. 07. 2024. u 21:39

PREDSEDNIK Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva sumirao utiske sa današnjeg Samita kritičnih sirovina i izjavio je da ukoliko dobijemo proizvodnju katoda i baterija, Srbija će imati ogromne koristi od toga.

ГАРАНТУЈЕМ ДА ЋУ ДОВЕСТИ ПРОИЗВОЂАЧЕ АУТОМОБИЛА Вучић: Ми смо ти који доносе одлуку

Foto: TV Prva printskrin

- Zamislite Nemačku koju ima 0.1 stopu rasta, a vama samo ovo doprinese 3.97. Samo ovo, a gde je sve drugo. Mi već imamo Stelantis ovde, i sledeće nedelje biće veliki događaj u Kragujevcu. Za 2 meseca očekujemo serijsku proizvodnju električnih vozila. Možete da zamislite kako će to da se odrazi na poslednji kvartal. To su ogromne stvari. Mi ne želimo političkim merama da povećavamo plate, već u skladu sa razvojem. Uspeli smo da rastemo brže nego drugi. Crna Gora je pre samo 10 godina imala 50 odsto veću platu od nas! A danas za koji evro smo mi ispred - kaže Vučić.

- Ako počnemo da proizvodimo katode u Srbiji, ja kao predsednik garantujem da ću dovesti proizvođače automobila - kaže on.

- Ništa ne krijem od naroda, mi nijedan ugovor nismo potpisali još. Prvo je i glavno životna sredina! Memorandum ima težinu date reči, ali ne proizvodi druge obaveze. I danas sam rekao mi smo ti koji donosimo odluku. Ja sam garancija da ćemo voditi računa o narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)