ODLIČNE VESTI ZA PENZIONERE: Vučić kazao koliko će biti povećanje penzija

Novosti online

19. 07. 2024. u 21:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji “Tema” na TV Prva najavio je koliko će rasti penzije.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Вучић казао колико ће бити повећање пензија

Foto: TV Prva printskrin

Predsednik je dodao da kad se priča o snovima mora i da se radi. Kako je napomenuo imamo najbolje ocene MMF-i da sa tim ne treba da se kocka i rizikuje.

- Ovo što radimo je sasvim izvesno i sigurno. Bez obzira što smo već povećali mnogo penziju to je samo deo nadoknade penzionerima... Penzije, ja se nadam da moraju da idu najmanje i to je moje obećanje 10% uvis. Najmanje 10%, za sledeći budžet. Dal će da ide od novembra ili decembra videćemo. Prema brojevima koje sam sagledao sa Malim i Vučevićem najmanje za penzije 10%... Minimalac u javnom sektoru će svakao biti značajno povećan, ali ne smemo da ugrozimo državu.. Meni su ovo najvažnije teme - rekao je Vučić, te dodao da će plate ići ne lineranim povećanjem, već da će se definisati različite grupe, te da moraju značajno da se povećaju primanja prosvetnih radnika.

- Dakle ko ima danas 40.000 imaće 44.000 penziju, a možda i malo preko toga, rekao sam minimalno - jasan je predsednik.

Vraćajući se na pitanje životne sredine, Vučić kaže da niko u Nemačkoj ne dozvoljava da im resursi i proizvodi stižu iz fabrika gde se radnici maltretiraju i gde se zagađuje.

- Svako se češe gde ga svrbi. Mene brine šta se dešava u Srbiji, njega brinu stavri koje se tiču njega. Neću to ni da komentarišem... Kada vam kaže Ćuta "sutra ćemo da upadnemo" ja se nasmejem - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)