DODELJENI MANDATI U NIŠU: SNS najviše mesta u odborničkim klupama

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 07. 2024. u 18:37

GRADSKA izborna komisija u Nišu donela je rešenje o dodeli mandata kandidatima za odbornike u Skupštini grada, na osnovu ukupnog izveštaja o rezultatima izbora koji su održani 2. juna, čime su se stekli uslovi za konstituisanje gradske skupštine.

ДОДЕЉЕНИ МАНДАТИ У НИШУ: СНС највише места у одборничким клупама

Foto E Braničevo

Kako se navodi u saopštenju GIK-a, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, prema konačnim rezultatima, dobila je 30 mandata, grupa građana "Dr Dragan Milić" 16 mandata, koalicija "Biramo Niš" 10 mandata, koalicija "Ujedinjeni – Nada za Niš" i Pokret "Kreni-promeni" po dva mandata, a Ruska stranka jedan mandat, preneo je RTS

Prema podacima GIK-a, u Nišu pravo glasa na izborima održanim 2. juna imalo je 226.268 građana, a na izbore je izašlo 111.170 birača.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, konstitutivnu sednicu Skupštine saziva predsednik Skupštine iz prethodnog saziva u roku od deset dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji, tako da se ta sednica održi najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji.

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić rekao je da sednica još nije zakazana, jer se na rešenje o dodeli mandata može podneti prigovor.

Na rešenje o odbijanju prigovora se može podneti žalba u roku od 72 sata Višem sudu, a Sud donosi presudu u roku od 72 sata, dodao je Džunić.

(RTS)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)