VUČIĆ SA OLIMPIJCIMA: Predsednik srpskom timu uručio državnu zastavu - Svugde gde naš narod živi svim srcem biće uz vas! (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 07. 2024. u 10:02 >> 10:18

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić uručio je sportistima i članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

ВУЧИЋ СА ОЛИМПИЈЦИМА: Председник српском тиму уручио државну заставу - Свугде где наш народ живи свим срцем биће уз вас! (ВИДЕО)

Foto: Instagram

- Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu - rekao je predsednik i istakao da ima veliku tremu da stoji ispred ovakvih sportskih velikana. 

- Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu, pa onda da postaneš uspešan sportista u našoj zemlji.

- Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor s vašim porodicama, kao i svi u ovoj zemlji, mogli ste da provedete to vreme sa svojim nabližima, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. S druge strane nema veće časti i stvari od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Mi ćemo sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo. Svakog od naših sportista - naveo je on. 

FOTO: Novosti

- Jedno veliko hvala i mi se nadamo, mi ćemo sada sagledati ako postoji još neka obaveza, sutra ujutru ćemo da uplatimo sve, da imate najbolje moguće uslove. Za svaku nagradu kao što znate dan pošto osvojite medalju mi svoje obaveze izvršavamo. Te obaveze više nisu male. Za zlatnu medalju 200 hiljada evra. Samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u celom sveti. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno - naveo je on i dodao da smatra da će koraškaška utakmica sa Amerikom da obori sve rekorde gledanosti. 

- Ali i ne biste verovali kada budete pogledati brojeve za sve ostale sportiste koliko će Srbija da bude uz vas, koliko će ljudi da vas bodre i vole. Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sada, dvocofreni broj. A da donesemo jednu, dve ili nijednu, mi ćemo da vas volimo i poštujemo, jer znamo da ste se borili i da ste dali sve od sebe za svoju zemlju i za naš narod. Svugde gde naš narod živi svim srcem biće uz vas - poručio je predsednik sportistima. 

- Hvala na posvećenom radu i časti da danas mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog nevelikog po teritoriji i broju naroda i zemlje, ali velikog po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom - zaključio je predsednik, nakon čega je državnu zastavu uručio Maji Ognjenović, nosiocu zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. 

FOTO: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)