PRITVOR ZA DVOJICU INŽENJERA ŠPIJUNA IZ „KRUŠIKA“: Zaplenjeni kompjuteri, novac, telefoni - odavali strancima vojne tajne

Novosti online

22. 07. 2024. u 14:37

TOKOM današnjeg pretresa stanova trojice inženjera u Valjevu, koji su sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu stranoj državi odavali vojne tajne iz fabrike namenske industrije "Krušik", zaplenjen je veliki broj dokumenata, mobilni telefoni, laptopovi, hard diskovi, fleš memorije, ali i izvesna količina novca za koji se pretpostavlja da je nagrada za špijunske aktivnosti – saznaju nezvanično „Novosti“.

ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ ИНЖЕЊЕРА ШПИЈУНА ИЗ „КРУШИКА“: Заплењени компјутери, новац, телефони - одавали странцима војне тајне

Foto: B. Puzović

Kako prenose naši dobro obavešteni izvori, u domu osumnjičenog D. M. kome je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju od 48 sati, više od 10.000 evra i oko 20.000 dinara u gotovini i taj iznos mu je privremeno oduzet.  

Takođe, zaplenjen je i ugovor o njegovom angažovanju kod inostrane firme "ATS Group" koja se bavi proizvodnjom naoružanja i vojne opreme.

U stanu kod drugog osumnjičenog M. O, prema saznanjima „Novosti“,  pronađena su dokumenta iz „Krušika“ o takozvanim malodimnim barutima, koja nose oznaku „Službena tajna – poverljivo“. Operativci su, takođe, pronašli „Tablicu gađanja“ za minobacač od 120 milimetara, a koje se prema pravilniku „Krušika“ tretira kao poslovna tajna, kao i oko 2.000 evra u gotovini.

Treći osumnjičeni D. L. priznao je da je sarađivao sa kompanijom "ATS Group" iz Severne Makedonije koja proizvodi naoružanje i vojnu opremu i njemu je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte