UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN: Saša pošao na KiM uoči obeležavanja 25 godina od masakra srpskih žetelaca - priveden na Merdaru

Novosti online

23. 07. 2024. u 14:41

SAŠA Z. (39) iz Beograda uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Merdare, dok je putovao na Kosovo i Metohiju, kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca.

УХАПШЕН ЈОШ ЈЕДАН СРБИН: Саша пошао на КиМ уочи обележавања 25 година од масакра српских жетелаца - приведен на Мердару

Foto: D.Z.

- Umesto da Priština i Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima. Reč je o turniru koji se svake godine upriličuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj. Njemu je odmah obezbeđena besplatna advokatska pomoć, a trenutno se nalazi u policijskom zadržavanju od 48 časova - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

- On je priveden pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu Oslobodilačku Vojsku Kosova zbog čega mu se na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje. Dok u Prištini veličaju teroristu i zlikovca Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, dok prištinski funkcioneri otvoreno prete Srbima, dok ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na Kosovu i Metohiji šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama? Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spreči da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: ČETVRT VEKA OD ZLOČINA: Služen parastos za ubijene u Starom Grackom

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?