VUČEVIĆ PRED ODBORNICIMA SKUPŠTINE: Deklaracija osnov za opstanak srpskog naroda, sklonite stranačke uniforme (FOTO)

Novosti online

24. 07. 2024. u 13:43

PREMIJER Srbije Miloš Vučević oglasio se na Instagramu povodom Drugog dana sednice Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj se danas raspravlja o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora.

ВУЧЕВИЋ ПРЕД ОДБОРНИЦИМА СКУПШТИНЕ: Декларација основ за опстанак српског народа, склоните страначке униформе (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic

– Nije to nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija. Za opoziciju bi bilo bolje da se “skine iz stranačkih uniformi” i razmišlja o odgovornosti prema srpskom narodu, građanima i našoj otadžbini Srbiji. Niko ne može Deklaraciju nazivati demagogijom, kada imamo ovakvo stanje na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, da trenutno ima 300 konačnih rešenja o iseljavanju Srba iz svojih stanova iz severne Kosovske Mitrovice, da Aljbin Kurti pokušava silom da otvori most na Ibru, da su na delu stalni pokušaji revizije Dejtonskog sporazuma ..

Deklaracija, nažalost, ne rešava sva pitanja i probleme, ali donosi političku podlogu i institucionalni okvir kako da vodimo politiku države. Još jednom pozivam sve stranke u parlamentu da podrže tekst Deklaracije u celosti, jer ona je osnov političke borbe za opstanak srpskog naroda, opstanak Srbije, Republike Srpske i tešku borbu za srpski narod na Kosovu i Metohiji – istakao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!