ĆUTINI DVOSTRUKI ARŠINI Vesić raskrinkao lažnog ekologa: Borac za životnu sredinu čiji kum gradi na zelenim površinama (FOTO)

Novosti online

24. 07. 2024. u 15:14

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se poslanik opozicije Aleksandar Jovanović predstavlja kao borac za zaštitu životne sredine, a da je zapravo reč o osobi koja ima dvostruke aršine i čiji je kum investitor Miroslav Kovačević sagradio kompleks park Šumice na mestu gde je bilo zelenilo.

ЋУТИНИ ДВОСТРУКИ АРШИНИ Весић раскринкао лажног еколога: Борац за животну средину чији кум гради на зеленим површинама (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Mi ovde trpimo torturu jednog poslanika (Jovanovića) koji dobacuje, vređa, psuje, maltretira sve ljude i iznosi laži - rekao je Vesić na sednici Skupštine Srbije.

Ministar je tokom izlaganja izneo podatke, kako je rekao, pokazuju dvostruke aršine poslanika Jovanovića. Naveo je da se od Jovanovića moglo čuti kako se bori za zaštitu životne sredine i da je beskompromisan borac za zaštitu životne sredine koji će da blokira puteve, sve dok se ne pomene zgrada - ekskluzivni kompleks parka Šumice.

Vesić je tokom izlaganja pokazao fotografiju kompleksa park Šumice čiji je investitor Miroslav Kovačević za koga je rekao da je sagrađen na mestu gde je ranije bilo zelenilo.

- Investitor Miroslav Kovačević, koga inače zovu Miša Ćuskija, sagradio je ekskluzivni kompleks park Šumice, pored samog parka, i sve bi to bilo u redu, dobio je građevinasku dozvolu, da pre izgradnje ovog kompleksa na tom mestu nije bilo zelenilo i šuma - rekao je Vesić.

Foto: Printskrin

Naveo je da je Kovačević prilikom izgradnje kompleks park Šumice posekao 461 stablo.

- Da li ste mogli da čujete da je bilo protesta kada se gradio park Šumice? Da li ste mogli da čujete da se neko oko toga bunio? Naravno da ne. Znači, ono što može kum, ne mogu drugi - rekao je Vesić i dodao da su to dvostruki aršini, te da su svi podaci koje je izneo javni.

Vesić je rekao da su u blizini mesta gde je bilo 461 stablo Osma beogradska gimnazija i muzička škola "Petar Konjović".

- Oteli su deci 461 stablo, posekli i to može kada je kum gospodina Jovanovića u pitanju, onda se niko ne buni, a ne može kada je neko drugi u pitanju. Ja mislim da nije normalno da to bilo ko radi, ali tako izgleda kada u politici jedan aršin važi za kuma, a drugi za druge i ovo samo pokazuje da Aleksandar Jovanović ima dvostruke aršine i koliko vrede njegove reči - ne vrede ništa - zaključio je Vesić.

Foto: Printskrin

Jovanović je u replici naveo da se ne meša u bilo čije poslove i da ne zna "šta je ko radio", da svi mogu da provere njegovu imovinu i poručio predstavnicima vlasti da bi voleo da oni pokažu svoju.

- Pošto se ovde iznose privatni podaci - da, ja mog kuma volim, s njim se družim od drugog razreda osnovne škole. Ne zanimaju me njegovi biznisi i nisam mu ja izdavao dozvole, nego vi - rekao je Jovanović.

Poslanik iz redova SNS Milenko Jovanov je upitao Jovanovića "gde su završile pare" sa računa Ekološkog pokreta i pitao ga zašto ga saradnici napuštaju. Zatražio je da se notira da ga je Jovanović opsovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?