DOKAZ DA KURTI I DALJE ČUVA I NEGUJE TRADICIJU OVK: Zbog ovoga je lažna država uhapsila Srbina i zatvorila u kazamat

D. Z.

24. 07. 2024. u 17:40

SAŠI Zlatkoviću (39) iz Beograda koji je u ponedeljak uveče uhapšen na administrativnim prelazu Merdare kada je krenuo za Staro Gracko da učestvuje u memorijalnom fudbalskom turniru uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca, danas je pred Osnovnim sudom u Prištini određen jednomesečni pritvor. Ovo je za Novosti potvrdila advokatica Jovana Filipović, a Zlaktoviću se na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje, jer je kako je saopštila tzv. kosovska policija prilikom hapšenja, na društvenim mrežama kritikovao tzv. OVK.

ДОКАЗ ДА КУРТИ И ДАЉЕ ЧУВА И НЕГУЈЕ ТРАДИЦИЈУ ОВК: Због овога је лажна држава ухапсила Србина и затворила у казамат

Foto: Profimedia

- Umesto da Priština i Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima, za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima. Reč je o turniru koji se svake godine upriličuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj. Njemu je odmah obezbeđena besplatna advokatska pomoć - saopštila je posle hapšenja Saše Zlatanovića Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Oni opominju da dok u Prištini veličaju teroristu i zlikovca Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, dok prištinski funkcioneri otvoreno prete Srbima i dok ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na Kosovu i Metohiji šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama!

- Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spreči da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM povodom hapšenja Srbina iz Beograda na administrativnom prelazu Merdare.

 

BONUS VIDEO: OPOZICIONARI IZNELI ANTISRPSKI PLAN I PRETE - Uvesti sankcije Rusiji, a Kosovo priznati

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?