ĐILAS POMENUO DECU JORGOVANKE TABAKOVIĆ, REAGOVALI BRNABIĆEVA I MALI: Patetika je kada se napadaju deca

Novosti online

24. 07. 2024. u 18:24

LIDER Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je tokom rasprave u Skupštini Srbije pomenuo porodicu guvernera NBS Jorgovanke Tabaković, a na to su reagovali predsednica parlamenta Ana Brnabić, kao i ministar finansija Siniša Mali koji su ocenili da je politika opozicije napad na porodicu kad nemaju drugih argumenata.

ЂИЛАС ПОМЕНУО ДЕЦУ ЈОРГОВАНКЕ ТАБАКОВИЋ, РЕАГОВАЛИ БРНАБИЋЕВА И МАЛИ: Патетика је када се нападају деца

Foto: Printskrin

Đilas je rekao da je Tabaković kadar Tomislava Nikolića, da je pogrdnim imenima nazivala predsednika Aleksandra Vučića, a da joj je postao "fin" kada joj je, kako tvrdi, zaposlio ćerku i zeta.

Tabaković je rekla da je u parlamentu od januara 1993. godine i da se  svega naslušala.

- Ali ovo što sam danas od vas čula, prosto ne mogu da shvatim. Znam da postoje mehanizmi kad nemate argumente da se suprostavite nekom drugom, da idete sa nekom ličnom uvredom - rekla je Tabaković.

Ona je rekla da je Đilas uvredio "ako uopšte može da je uvredi čovek koji se zove Dragan Đilas".

- Ne znam da li možete da me uvredite u mojim porodičnim okolnostima. Imam dve čerke i sina i unuku i unuka. U nekim situacijama kada vam je najteže, kada vam se nađu ljudi koji pokažu svoju ljudskost i koji znaju da smo jedno drugom oslonac u životu preko 30 godina...da vi iskoristite taj mikrofon za kojim sedite... Ne znam, ja ne mogu to ni da ponovim. Pa šta da ja vama kažem osim da li se Boga bojite i da li se ičega stidite. Sram vas bilo - poručila je Tabaković.

Brnabić je rekla da je ona kriva za to što nije prekinula poslanika kada je počeo da govori o deci Jorgovanke Tabaković i izvinila se zbog toga.

- Ja sam kriva za ovo. Izvinite. Patetika je samo nekako kada se napadaju deca - rekla je Brnabić.

Mali je rekao da je javnost imala priliku da vidi izlaganje Đilasa koji je prikazao politiku koja se sprovodi godinama, a to je napad na porodicu, na sinove, majku predsednika Vučića, na njegovu porodicu i porodicu članova vlade.

- Ništa konkretno da ponude građanima Srbije nemaju, niti su ikad imali. I jasno su dobili na svakim izborima potvrdu građana šta misle o njihovoj politici. Sramotne su te izjave. Znate, kada nemate argumente, kada pokušavamo da razgovaramo o onome što je važno za građane Srbije, o visini plata, o visini penzija, o deficitu, o javnom dugu, o projektima, o Ekspu, o Srbiji 2027, oni nemaju šta da vam kažu, jer u njihovo vreme Srbija koja je bila uništena bila je simbol propasti - rekao je Mali.

Neka vam je na čast, kada argumenata nemate, poručio je Mali.

Đilas je odgovorio da su i njegovu decu ranije pominjali i vređali njihovog oca, tvrdeći i da 12 godina o njemu šire laži.

Posle izlaganja šefa poslaničke grupe Zeleno-levi front Radomira Lazovića, Brnabić ga je pozvala da osudi to što su pomenuta deca u skupštinskoj sali.

- Ali posebno, vas molim, da ako ste već tako deklarativno veliki u tome da je strašno, a strašno je da neko pominje nečiju decu, kao što to uradio Dragan Đilas, onda sada, osudite pominjanje dece gospođe Tabaković - pozvala je Brnabić.

Lazović je odgovorio da će osuditi sve što smatra da treba osuditi, ali da ne vidi u tome problem, već u tome što Brnabić ne reaguje kada se prijavi  povreda Poslovnika.

BONUS VIDEO: OPOZICIJA IZBACILA ĐILASA IZ IGRE: Brnabić na pitanje ''Novosti''

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?