ISTINA IH ZABOLELA: Mandić, Knežević i Bečić nepoželjni u Hrvatskoj

V.K.

25. 07. 2024. u 10:18

MINISTARSTVO vanjskih i evropskih poslova Hrvatske danas je notom koja je upućena Ambasadi Crne Gore u Zagrebu, obavestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, poslanika i Aleksu Bečića, potpredsednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u toj državi zbog "sistemskog delovanja na narušavanju dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Hrvatske u unutarašnje političke svrhe".

ИСТИНА ИХ ЗАБОЛЕЛА: Мандић, Кнежевић и Бечић непожељни у Хрватској

Foto: V. K.

- Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova žali što je većina u Skupštini Crne Gore odlučila zanemariti kontinuirane pozive Republike Hrvatske da ne povlači poteze koji bi se na negativan način mogli odraziti na naše bilateralne odnose i evropski put Crne Gore. U tom kontekstu, delovanje spomenutih političkih zvaničnika posebno se izdvaja, a njihovo postupanje nikako se ne može smatrati dobronamernim i dobrosusedskim u odnosu na Republiku Hrvatsku niti je sukladno deklarisanom cilju članstva Crne Gore u Evropskoj uniji - navodi se u saopštenju.

Dobrosusedski odnosi su, kako navode, jedan od ključnih elemenata procesa proširenja kao i procesa stabilizacije i pridruživanja te jedan od ključnih kriterija za ocenjivanje napretka u pristupnom procesu Crne Gore, sukladno Pregovaračkom okviru Evropske unije za Crnu Goru.

- Hrvatska podržava europsku Crnu Goru, podržava proces pristupanja Europskoj uniji i zalagala se za napredak na europskom putu Crne Gore. Republika Hrvatska očekuje da će se Crna Gora ponašati u skladu s evropskim vrijednostima i u europskom duhu te da će svoje napore usmeriti na daljnje ispunjavanje uveta i merila u pristupnom procesu - zaključeno je u MVP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!