VUJOVIĆ: Istorijski je momenat da se Srbija probudi i podigne protiv sramnih pojava

Novosti online

25. 07. 2024. u 12:27

POKUŠAJI uzbunjivanja javnosti povodom projekta „Jadar“ od strane neodgovornih i nedovoljno upućenih pojedinaca, u čije vreme je kompanija Rio Tinto i dovedena u Srbiju, vođena je očigledno njihovim ličnim interesima i nije u duhu istinske brige o narodu, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministrka zaštite životne sredine Irena Vujović.

ВУЈОВИЋ: Историјски је моменат да се Србија пробуди и подигне против срамних појава

Foto: Novosti

U saopštenju ministarke Vujović se navodi:

- Nažalost, strani lobisti, u želji da zaštite svoje resurse i tržišta, često nalaze glasnogovornike među domaćom opozicijom ili privrednicima čiji su biznisi cvetali u vreme DS-a, a danas ne prezaju ni od toga da, iako ne raspolažu činjenicama i dokazima, iznose beskrupulozne laži. Neobjašnjivo je da čak i oni koji su svojevremeno glasno isticali korist projekta „Jadar“, danas daju sebi za pravo da bez argumenata uzbunjuju deo građana i osporavaju ga. U kreiranju dimnih zavesa ipak prednjače propali političari, a njihovi sledbenici idu još dalje, pa uz urlike i povike, prete ubistvima, proganjaju članove porodica i satanizuju predstavnike aktuelne vlasti i projekat koji, ako se realizuje uz najviše ekološke standarde, može da donese bolju budućnost za Srbiju.

Zato je upravo sada istorijski momenat da se Srbija probudi i digne protiv takvih sramotnih pojava. Jer, dok se u Srbiji vode uzavrele debate i dok se blate predstavnici aktuelne vlasti koji i nisu učestvovali u dovođenju kompanije Rio Tinto, u drugim evropskim državama marljivo se radi na korišćenju rudnih bogatstava. 

Srećom, slobodoumni građani prozreli su namere ove skupine i odavno znaju da su to samo pokušaji da se za strani interes Srbija drži u zapećku. 

Za razliku od njih, ova vlast će ostati odgovorna. Sagledaće se svi argumenti o bezbednoj eksploataciji jadarita, i nećemo dozvoliti dalju realizaciju projekta bez apsolutnog i beskompromisnog poštovanja visokih standarda zaštite životne sredine. Kada čujemo reč struke, konačnu reč će dati građani. Građani će odlučiti o potencijalnom ubrzanom ekonomskom razvoju Srbije, a time i o svojoj budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone