OTIMANJE OKO PROTESTA I DALJE TRAJE

Novosti online

27. 07. 2024. u 16:25

NE jenjava trka među partijama opozicije oko uloga lidera na protestima protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

ОТИМАЊЕ ОКО ПРОТЕСТА И ДАЉЕ ТРАЈЕ

Foto: Printskrin

Pre nekoliko dana skupove za ponedeljak, u istom terminu, najavili su Nebojša Zelenović u Šapcu, s jedne strane, a sa druge u Aranđelovcu više stranaka, među kojima najistaknutiju ulogu u promociji skupa imaju Branimir Nestorović i Dragan Đilas.

Međutim, već za nedelju zakazani su novi „konkurentski“ skupovi. U Krupnju „Mi – snaga naroda“ Branimira Nestorovića - ispred koje će govoriti Ratko Ristić i Borislav Antonijević, organizuje protest sa Novim DSS-om, a u isto vreme u Bogatiću, formalno „grupa građana“, zakazala je protest na kojem govornike delegira Nebojša Zelenović, odnosno njegova stranka. 

Stara navika da se svaka tema i svaki protest privatizuje od strane opozicionih stranaka očigledno je na snazi, samo su podele među njima ovog puta krenule od samog početka. Gorko iskustvo propale koalicije „Srbija protiv nasilja“ - koja je i nastala kroz zloupotrebu građanskih okupljanja, i sukob koji je imao svoju kulminaciju na poslednjim lokalnim izborima, nisu im pomogli da izvuku nikakve zaključke. Ono što jeste novo, to je činjenica da se čitavoj šaradi stranaka bivšeg režima, sada potpuno pridružio i pokret Branimira Nestorovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)