VUČIĆ PORUČIO IZ PARIZA: Srpska kuća je putovanje u esenciju Srbije, pozivam sve da je posete

Tanjug

27. 07. 2024. u 16:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srpska kuća u Parizu esencija Srbije i mesto gde se vide sva naša dostignuća. On je prilikom otvaranja Srpske kuće rekao da je to paviljon koji predstavlja srce Srbije od jula ove godine, a nalazi se u Parku nacija zajedno sa još 13 zemalja.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ИЗ ПАРИЗА: Српска кућа је путовање у есенцију Србије, позивам све да је посете

FOTO: G. Čvorović

- To će biti unikatni srpski hab kako bi se videlo srpsko nasleđe. To je putovanje u esenciju Srbije gde vidite sva naša dostignuća. U srcu paviljona je skulptura, drvo života u kojoj se nalaze srpski preci koji su postali oslobodioci. Ovo je kruna svega našeg i dužnost da predstavimo sve naše korene koji će oslikati našu budućnost i predstavljati nas - rekao je Vučić.

On je kazao i da je Srpska kuća predstavljena sa najboljom tehnologijom na najbolji mogući način.

- Ovde vidimo i slike Nadežde Petrović, jedne od najistaknutijih slikara, radove Tesle i Milutina Milankovića. Vide se naša najvažnija dostignuća, kao i dostignuća pojedinaca koji predstavljaju Srbiju. Možete da probate i ukuse Srbije koje su pripremili mladi i talentovani kuvari, koji će spremiti najpoznatija jela i pića. Ovo je nezaboravno iskustvo ukusa i mirisa - rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan, jer se Srbija nalazi među malim brojem zemalja kojima je pružena mogućnost da na ovakav način predstave svoju kulturu.

Kako kaže, u okviru Srpske kuće, biće organizovan bogati kulturni program u kojem će učestvovati umetnici iz naše zemlje.

- Pozivam sve da posete Srpsku kuću i lično se uvere u bogatstva Srbije, kao i da dođu u Beograd 2027. godine na Ekspo - rekao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost francuskim prijateljima zbog otvaranja Srpske kuće.

- Verujem da ćemo uskoro moći da uzvratimo pravim, velikim gostoprimstvom predsedniku (Francuske Emanuelu) Makronu - kazao je Vučić.

Dodao je da je protivnik velikog izdvajanja novca, ali da je srećan što zemlju prikazujemo na ovakav način.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone