VUČIĆ IZ SRPSKE KUĆE: Ovde možete da uronite u dušu i srce Srbije

Novosti online

27. 07. 2024. u 17:03

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Srpsku kuću u Parizu u društvu francuskog ministra za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Franka Ristera.

ВУЧИЋ ИЗ СРПСКЕ КУЋЕ: Овде можете да уроните у душу и срце Србије

Foto Instagram/budućnostsrbijeav

Dobro došli u Srpsku kuću. Veliko mi je zadovoljstvo da vas sve danas ugostim u paviljonu koji bi trebalo da vam omogući da uronitre u dušu i srce Srbije. Srpska kuća će pored drugih zemalja biti jedinstveni kulturni centar koji nudi iskustvo otkrivanja bogate baštine Srbije. Ovo nije samo paviljon, već putovanje u suštinu našeg naroda.

Kada uđete unutra, ulazite u svet u kojem se tradicija susreće sa modernim, inovacija sa ostvarenjima i gostoprimstvo sa smislom za poslovanje. Srbija je poznata po gostoprimstvu, pa vas pozivam da u Srpskoj kući osetite ukuse naše zemlje. Ovde svaki detalj govori o bogatoj istoriji Srbije. Verujem da će ostaviti trajan utisak i omogućiti bolje upoznavanje naše zemlje, kao i da je to najbolji poziv za sve da dođu u Beograd 2027. godine i učestvuju na specijalizovanoj izložbi EXPO2027.

Mnogo sam srećan i zahvalan svima koji su radili na ovom projektu i na tome kako smo predstavili našu zemlju ovde. Veliko hvala i francuskim prijateljima što su ukazali čast i poštovanje našoj zemlji i tu vrstu gostoprimstva nećemo nikad zaboraviti. Verujem da ćemo uskoro moći da uzvratimo.

Živela Srbija. Verujem u naše sportiste i pozivam ih da sve pobede, a mi ćemo biti zadovoljni i sa 10 medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)