VELIČAJU ZLOČINCA HAJRIZIJA: Grafiti na porodičnoj kući Đurkovića kod Vučitrna - Oglasila se Kancelarija za KiM (FOTO)

Novosti online

28. 07. 2024. u 13:06

KANCELARIJA Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju oglasila se saopštenjem povodom incidenta koji se dogodio u selu Gojbulja kod Vučitrna, gde su na kući porodice Đurković ispisani grafiti "UČK" i ime Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića.

ВЕЛИЧАЈУ ЗЛОЧИНЦА ХАЈРИЗИЈА: Графити на породичној кући Ђурковића код Вучитрна - Огласила се Канцеларија за КиМ (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića.

Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini.

I ovaj primer pokazuje da se na prostoru KiM od strane albanskih ekstremista otvoreno slavi zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM.

Jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.

Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju", naveli su iz Kancelarije za KiM. 

Foto: Ministarstvo

 

BONUS VIDEO:

NOVOSTI U LOZNICI: Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara