BRNABIĆEVA: Odgovori na sedam pitanja o litijumu upućenih opoziciji potrebni građanima

Novosti onlajn

30. 07. 2024. u 11:57

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su odgovori na sedam pitanja koje je ona postavila opoziciji u parlamentu u vezi sa litijumom preko potrebni svim građanima Srbije kako bi shvatili o čemu se radi i otkud takva "histerija" protiv Rio Tinta i rudarenja litijuma u Srbiji.

БРНАБИЋЕВА: Одговори на седам питања о литијуму упућених опозицији потребни грађанима

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Brnabićeva je rekla za Tanjug da je za nju najvažnija tema na dnevnom redu skupštinske rasprave ratifikovanje Deklaracije Svesrpskog sabora, ali da se, nažalost, o tome najmanje govorilo.

- Čitav set ratifikacija i različitih sporazuma, kreditnih aranžmana koji se tiču brige o građanima, dodatne izgradnje auto-puteva, ratifikovanje određenih sporazuma sa onim zemljama koje su se našle uz nas u izuzetno važnom i možda najtežem trenutku kada se glasalo u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici i o tome da li će čitav srpski narod biti proglašen genocidnim - rekla je ona.

Brnabićeva kaže da o svim ovim važnim temama koje su na dnevnom redu nije se čulo skoro ništa od opozicije, već su se slušale samo neistine oko rudarenja litijuma.

- To nije kopanje već rudarenje. Kada kažete neće kopati, vi time vređate izuzetno važnu industriju na čijim leđima se u velikoj meri izgradila Srbija, i čitavu jednu struku koja nije nimalo laka. Ako ste protiv 'kopanja', što ne napravite inicijativu da se zatvori Rudarsko-geološki fakultet - navela je ona.

Brnabićeva kaže da opozicija sa floskulom "nećete kopati" vređa sve stručne ljude ove industrijske grane koji se ne slažu, na osnovu svojih stručnih stavova, sa tim - 'nećete kopati', kao ni sa tim da je projekat Jadar loš za Srbiju, već naprotiv smatraju da je dobar za Srbiju.

Dodaje da je onda iskoristila svoje pravo kao narodni poslanik, da postavi sedam, za nju lično, ključnih pitanja, koji, prema njenim rečima, pokazuju stepen licemerja današnje opozicije. 

 

BONUS VIDEO:

Lažni ekolozi ponovili jezivu pretnju: Đecu kod kuće ostavite!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)