ŽIGMANOV O POVEĆANJU TV TAKSE ZA 50 DINARA: Doprineće boljem funkcionisanju javnih servisa

M.St.

30. 07. 2024. u 16:34

MINISTAR za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je danas da će povećanje TV takse od 50 dinara doprineti boljem funkcionisanje javnih servisa, a posebno informisanju na jezicima nacionalnih manjina na RTV i RTS.

ЖИГМАНОВ О ПОВЕЋАЊУ ТВ ТАКСЕ ЗА 50 ДИНАРА: Допринеће бољем функционисању јавних сервиса

Foto Tanjug

- Neznatno povećanja takse biće u funkciji tih programa. Po tome se RTV prepoznaje ne samo u Srbiji, već i u Evropi. Emituje program na 14 jezika, i to ne samo informativni, već i druge programe. RTV je primer kako treba obezbediti informisanje na maternjem jeziku - rekao je Žigmanov na sednici Skupštine Srbije na kojoj su razmatrani amandani na predložene zakonske izmene kojima se predviđa povećanje takse za RTS sa 299 na 349 dinara.

On je naveo da slično funkcioniše i Radio Novi Sad, a da u okviru RTS postoji redakcija na romskom i albanskom jeziku, a da je održan okrugli sto kako bi se moglo uspostaviti informisanje i na bošnjačkom jeziku:

- Svesni smo izazova, a to su visina plata profesionalnih novinara i zapošljlavanja mladih. Verujem da će povećanjem takse biti rešen i taj problem uz zadržavanje kvaliteta i razvoj programskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!