"CRVENA LINIJA PREĐENA" Brnabić: Hoće li se opozicija distancirati od protesta teoretičara zavere?

Novosti online

31. 07. 2024. u 11:55

PREDSEDNICA Skupštine Srbije upitala je danas predstavnike opozicije da li će se distancirati od protesta na kojima teoretičari zavere šire paniku i lažima plaše građane Srbije ili će nastaviti da podržavaju takve proteste tražeći u njima političku šansu za sebe.

ЦРВЕНА ЛИНИЈА ПРЕЂЕНА Брнабић: Хоће ли се опозиција дистанцирати од протеста теоретичара завере?

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ona je navela da je crvena linija pređena kada je agronom Duško Brković, nosilac liste „Čačak protiv nasilja”, izjavio na skupu u Kosjeriću da će se zbog projekta Jadar rađati bebe mutanti.

- Moja je dužnost da kažem građanima kao predsednica Narodne skupštine, dan nakon protesta koji su prešli svaku crvenu liniju u javnom diskursu, gde su građani mogli da čuju da je neko satanista, gde su mogli da čuju od agronoma da će se deca rađati sa anomalijama, nakon čega sam pozvala čitavu opoziciju da preuzme odgovornost za to šta radimo u ovoj zemlji - rekla je Brnabićeva i upitala predstavnike opozicije:

- Kakvu zemlju ostavljamo generacijama koje dolaze ako oni i nakon svega toga nastave da pozivaju ljude da dalje dolaze na proteste na kojima šire takve neistine?

Brnabićeva je odgovorila Mikiju Aleksiću da ne govori istinu kada kaže da je premijer u Portugalu uhapšen zbog rudarenja litijuma, navodeći da je „iskreno zabrinuta zbog stepena nekorektnosti, poluinformacija, lažnih informacija, neistina” koje je ovaj narodni poslanik izneo.

- Kažete mi - premijer u Portugalu je uhapšen. Taj premijer je danas predsednik Evropskog saveta, taj premijer je danas zamenio Šarla Mišela i vi to znate, ali svejedno. Za političku borbu želite da izgovorite tu neistinu i umesto da smo zajedno danas stali kao parlamentarci i rekli - ljudi, onakve stvari ne smemo da dozvolimo u našoj zemlji, zato što zatvaramo vrata svakom normalnom i razumnom dijalogu, vi nastavljate to da radite.

Ona je zaključila da ne postoji nikakva odgovornost za javno izgovorenu reč, jer se iz ponašanja opozicije može zaključiti da je sve dozvoljeno u političkoj borbi, ali da je vreme da pogledamo jedni druge u oči i da kažemo da li zaista takvu zemlju želimo da ostavimo deci.

BONUS VIDEO: BOSANSKI MINISTAR ZAKUKAO: Vučić vešto igra, nadmudrio nas je!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića