JOVANOV ODGOVORIO ALEKSIĆU: Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete vraćanje u pećinsko doba

Novosti online

31. 07. 2024. u 13:29

ŠEF poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov replicirao je danas, tokom prepodnevnog dela sednice Narodne skupštine, narodnom poslaniku Miroslavu Aleksiću koji je govorio o resursima, poljoprivredi, industriji...

ЈОВАНОВ ОДГОВОРИО АЛЕКСИЋУ: Ми хоћемо модернизацију, а ви хоћете враћање у пећинско доба

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Poručio je da su na čelu protesta protiv litijuma likovi koji su govorili da je vlast posekla 40 odsto drveća u Srbiji, da su satanisti i da počinje borba protiv satanizma.

- Ko zna šta će biti danas i sutra na tim okupljanjima. Bićemo srećni ako se ceo ovaj cirkus ne završi tako što će da spale nekog na lomači. Jer je očigledna njihova politika vraćanja u srednji vek ili u još raniji period. Žele da se sve ukine i da završimo sa modernizacijom - poručio je Jovanov.  

On je objasnio da modernizacija ne znači samo rudarstvo i eksploataciju rude, već i otvaranje fabrika automobila, fabrika litijumskih baterija...

- Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete da nas vratite u pećinsko doba. To je vaš program i vaša stvar, ali nećemo vam dozvoliti da nam zemlju ponovo pretvorite u pustinju kakva je bila posle vas - pustinja i kad je u pitanju privreda i poljoprivreda i industrija. Sve je bila pustinja, pa sad gradimo ispočetka - naglasio je Jovanov.

Prema njegovim rečima, politika SNS prema poljoprivredi je takva da je budžet za podsticaje sa 19,5 milijardi podignut na 104 milijardi, a subvencije po hektaru, čiji je prosek u EU 261 evra, podignute na 350 evra.

- Ali vi to ne razumete, to su sad već brojevi, komlikovano - rekao je Jovanov.

Aleksić je predstavnicima vlasti poručio da "otimaju javna dobra" koja pripaduju svim građanima, a uloga države je, kako kaže, da štiti javna dobra, a ne da se, kako je rekao, povija pred kapitalistima i da od zemlje pravi rudarsku koloniju.

BONUS VIDEO: ĐILASOVAC SE UPETLjAO U SOPSTVENU MREŽU LAŽI! Pokušao da napadne vlast, pa priznao njene uspehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića